Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Καθιέρωση επτάωρης εργασίας την ημέρα υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλα όσα θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του κόμματος που έχει συντάξει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης με την ομάδα του

Τη σταδιακή καθιέρωση της 35ωρης εβδομαδιαίας εργασίας θα περιλαμβάνει το νέο πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει συντάξει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με την ομάδα του.

Το κείμενο αναφέρει ενδελεχώς τους άξονες που θα κινηθεί το κόμμα εάν αναλάβει την εξουσία, εκπέμποντας με αυτό τον τρόπο και το μήνυμα πως η Κουμουνδούρου είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για πρόωρες εκλογές καθώς εκτιμάται πως πάντα βρίσκεται αυτό το σενάριο στο πίσω μέρος του μυαλού του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να «κάψει» το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο ούτως ή άλλως θα γίνει η επόμενη αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά το κόμμα δεν θέλει να παρουσιάζεται ως προεκλογικό το πρόγραμμά του, θεωρώντας απλώς ότι θέτει τις πρώτες βασικές κατευθύνσεις.

Έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη»

Πέρα από την καθιέρωση της επτάωρης εργασίας την ημέρα, που φιλοδοξεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει ενδεχομένως από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και ακολούθως θα επεκταθεί και στις μικρότερες, προβλέπεται επίσης η προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων που είχαν ακυρωθεί τα μνημονιακά χρόνια, ενώ βαρύτητα δίνεται και στη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής καθώς όπως τονίζουν οι συντάκτες του κειμένου η επιδείνωσή της μπορεί να οδηγήσει σε νέες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού και ανισοτήτων.

Το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρεί απαραίτητη την παροχή κινήτρων προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» που θα σέβεται το περιβάλλον και θα το αντιμετωπίζει ως αναπτυξιακό απόθεμα.

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι αναγκαίος ο επιμερισμός των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και η πρόβλεψη ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Την ίδια ώρα είναι αντίθετος με τη δημιουργία κλειστών δομών όπως αυτές που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες σε Μυτιλήνη και Χίο με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις εντονότατες διαμαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού.

Διακριτοί ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενότητα που αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, καθώς δεν προκρίνεται πλέον η αποχώρηση των ιερέων από το Δημόσιο και η πληρωμή τους από ειδικό λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Ελλάδος υπό την εγγύηση του ελληνικού κράτους όπως επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Τώρα γίνεται λόγος για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους καθώς επίσης και για πλήρη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς η καταγραφή της στο Εθνικό Κτηματολόγιο επιλύει πλέον μια σειρά προβλημάτων που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν.

---
Πηγή: newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. ΗΣΑΣΤΑΝ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΩΡΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News