Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Με υψηλό πυρετό ο 67χρονος κτηνοτρόφος από τη Φούστανη

Ο ασθενής παρουσιάζει υψηλό πυρετό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γεγονός στο Ν. Πέλλας.

Πρόκειται για 67χρονο κτηνοτρόφο από τη Φούστανη Αλμωπίας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε χθες Παρασκευή με υψηλό πυρετό στο Νοσοκομείο της Έδεσσας με το ΕΚΑΒ, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Με την άφιξή του στο Νοσοκομείο, έγινε λήψη δείγματος, με τα αποτελέσματα που έφτασαν σήμερα να δείχνουν ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο ασθενής παρουσιάζει υψηλό πυρετό.

Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ηλικιωμένου και τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για θετικά κρούσματα.

18 σχόλια:

  1. Αρχικά εύχομαι ολόψυχα στον άνθρωπο να πάνε όλα καλά και να το ξεπεράσει. Αλλά πέρα από την ιχνηλατηση πρόκειται για "ορφανό" κρούσμα ή όχι; πρέπει να μάθουμε πολύ γρήγορα την δραστηριότητα του. Και πάλι εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι θέλει γράφει ο καθένας... λίγο ντροπή!!! Τα τοπικά μέσα αναφέρουν οτι ειναι επιβεβαιωμένο τα μέσα απο άλλους δήμους του νομού αναφέρουν σε αρθρα τους ανεβασμένα πριν απο 1 ωρα ακριβώς οτι δεν ειναι.. Τελικά ποια ειναι η αλήθεια; Η αλήθεια ειναι οτι το μόνο που γίνεται απο την πρωτοεμφανιση του ιού ειναι να τρομοκρατείται ο κόσμος απο τα Μ.Μ.Ε.
    Και εσείς είστε συμπολίτες μας, ζούμε ολοι μαζι σε αυτή την μικρή κοινωνία ,ολοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει αξιόπιστη ενημέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντροπη γιατι; μηπως εχασες την ψυχραιμια σου; δεν θες την αληθια απ τα τοπικα μεσα; και στο κατω κατω μαλλον δεν το βγαζουν απ το μυαλο τους, και μακαρι να βγουν ψευτες.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω την "αληθια" εγω προσωπικά τηρώ κατά γράμμα τα υπερβολικά κατα την γνώμη μέτρα. Το μονο που θα ήθελα στην παρούσα φάση είναι η υγεία μου και η υγεία τον συμπολιτών μου ψυχική και σωματική

      Διαγραφή
    3. υπερβολικα; δεν νομιζω, μη λες τετοια γιατι καποιοι θα βγουν για μπασκετ

      Διαγραφή
  3. Περαστικα στον ανθρωπο γρηγορα να γυρισει στο σπιτι του και μακαρι να μην το εχει μεταδοσει σε αλλους!!Αλλα μαλλον η κακη αρχη εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κρούσμα είναι επιβεβαιωμένο....Το θέμα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος και επιτέλους να συμμορφωθούν οι υπόλοιποι κάτοικοι της Αλμωπίας από τους οποίους οι 7 στους 10 στις καθημερινές εργασίες, επαφές τους δεν έπαιρναν κανένα μέτρο,ούτε μάσκες ούτε γάντια τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κτηνοτρόφος στους κάμπους και από που να τον πήρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν και παιδιά..από το παιδί του κόλλησε ο άνθρωπος.. εύχομαι να βγει γερός από αυτο..
      Επίσης να πω, ότι ο Έλληνας μυαλό δεν έχει ούτε θα βάλει..σήμερα σε σούπερ μάρκετ, ηλικιωμένοι χωρίς τα απαραίτητα μέτρα,και χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη απόσταση ψώνιζαν ανέμελοι..καθώς επίσης κ μια μάνα με το μικρό παιδί της να τρέχει στους διαδρόμους..για καθίστε ρε παιδιά????? Βάλτε το κουκούτσι σας να δουλέψει..μην πάει τζάμπα ολη η προσπάθεια των υπολοίπων.. συμμορφωθείτε..

      Διαγραφή
    2. θα το μαθεις αυριο, παντως οχι απ τον κάμπο.

      Διαγραφή
  6. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ρε σεις μην είστε καταστροφολογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί έχετε φαγωθεί όλοι με τις μάσκες και τα γάντια? Το λένε και το ξαναλένε ότι δε πρέπει να τα φοράμε όλοι γιατί μερικές φορές περισσότερο κακό μας κάνουν. Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας με το να πλένουμε συχνά τα χέρια μας η αν βγούμε έξω βάζοντας αντησιπτικο και με το να είμαστε σε μεγάλη απόσταση ο ένας απ' τον άλλον. Σε όλα τα υπόλοιπα όμως συμφωνώ ειδικά στα χωριά δν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τους εκλεισαν τα καφενεία και τα άλλα μαγαζιά κ αυτοί πάλι βρίσκονται κάπου να μαζεύονται μη και χάσουν τη σειρά τους κ μείνουν λίγο σπιτια τους. (Άσχετο αυτό με τον κύριο πού κόλλησε που δν έχω ιδέα ποιος είναι κ που κολλησε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι φίλε όλοι έχουν τρελαθεί με τα γάντια και τις μάσκες χωρίς να υπάρχει λόγος θα δούμε σίγουρα και άλλα τρελά πράγματα. Να ξέρετε υπάρχουν και άλλες φωνές που λένε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά δεν τις βγάζουν πρέπει ο κόσμος να τρομάξει και μετά θα έρθουν τα χειρότερα

      Διαγραφή
    2. Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράμε μάσκες.Οταν τα χρησιμοποιεις σωστά τι πρόβλημα υπάρχει.Αν κάποιος έχει τον ιό χωρίς να το ξέρει η μάσκα εμποδίζει την διασπορά του και όχι μόνο να μη κολλήσει ο ίδιος. Υπάρχει και κόσμος που έχει στην οικογένεια του και άτομα που είναι ηλικιωμένα ή άρρωστα. Κατάλαβες; Και δεν είναι θέμα φόβου είναι το πόσο σέβεσαι τους άλλους!

      Διαγραφή
    3. Εγώ δν ειμαι ειδικός. Άλλοι επιστήμονες όμως λένε να φοραμε κ άλλοι όχι. Αν κάποιος λοιπόν νιώθει "εκτεθειμένος" χωρίς αυτά τα φοράει. όλοι έχουμε κ ευπαθείς ομάδες κ ηλικιωμένους. Μιλάμε να μη γίνονται υπερβολές γιατί έτσι εχουν πρόβλημα αποθέματος νοσοκομεία-γιατροι κ άλλες ειδικότητες που τα έχουν άμεση ανάγκη. Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι το πώς πρέπει να βγάλουμε τα γάντια κ ότι δε πρέπει να ξαναπειραξουμε τη μάσκα με τα χέρια μας παραμονο όταν είναι να τη βγάλουμε. Αυτό για τη δικιά μας προστασία συνεπώς κ των γύρω μας. Το επιθετικό ύφος δν το σχολιάζω 1:36 καν.

      Διαγραφή
  8. με τα μέτρα ασφαλείας προστατεύεσαι και προστατεύεις, δεν είναι χαζοί στην Κίνα ... πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και πριν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα δεν γνωρίζαμε με απόλυτη σιγουριά ότι δεν υπήρχε κάποιος που να έχει τον ιό, βλέπουμε τι γίνεται στην Ιταλία, εγώ χθες πήγα σούπερ μάρκετ με μάσκα και γάντια και με κοιτούσαν περίεργα, ε αν δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ότι έχει αλλάξει η ζωή μας τότε τι να πω, να βλέπουμε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο λίγο...δεν διαφέρει σε κάτι η περιοχή μας, ώσπου να βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο θα είμαστε έτσι, τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα πράγματα είναι χειρότερα αλλά μας τα λένε πιο χαλαρά γιατί νομίζουν ότι έχουμε μυαλό.
    Αν εμείς τώρα βασιζόμαστε απλά στο μεγαλοδύναμο,μάλλον θα τον συναντήσουμε σύντομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έχει και καλές πλευρές αυτή η κατάσταση.Δεν είναι όλα αρνητικά.Ξανασμίγουν οι οικογένειες.Βλέπουνε περισσότερο τα παιδιά τους.Μαθαίνουμε να συζητάμε, να κάνουμε διάλογο.
    Πράγματα που ξεχάσαμε στην ελληνική οικογένεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News