Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

«Είναι πόσιμο το νερό της Αριδαίας;» - Αυτή είναι η μία και μοναδική επίσημη απάντηση

Εν ολίγοις, η ουσία που βγήκε από τη συνέντευξη είναι ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πίνει νερό, μέχρι να υπάρξει νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑ που θα διαβεβαιώνει ότι το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με τις μετρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

Στο ιστορικό του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την ανίχνευση αρσενικού στο νερό της Αριδαίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε, «μας ήρθε ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγείας το οποίο μας πληροφορούσε ότι πάρθηκε ένα δείγμα από κάποιο σημείο της Αριδαίας, οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου που μας έστειλαν το έγγραφο και μας πληροφορεί ότι η περιεκτικότητα που ανιχνεύτηκε σε αρσενικό είναι 17 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Το συγκεκριμένο δείγμα πάρθηκε στις 14 Νοεμβρίου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά μας στέλνουν μία ανάλυση και όπως καταλαβαίνετε εμείς στο ενδιάμεσο έχουμε κι άλλες αναλύσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι το νερό είναι κατάλληλο».

Και συνέχισε ο κ. Παρούτογλου: «Εμείς έπρεπε να ενεργήσουμε άμεσα, γιατί έστω και η παραμικρή υποψία να υπάρχει πως κάποιος έχει κάνει λάθος, θα ήταν ανεύθυνο να μην ενεργήσουμε όπως θα έπρεπε». Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή κατηγορήθηκα επειδή δήλωσα με βεβαιότητα ότι το νερό είναι κατάλληλο. Η πορεία μου έχει δείξει ότι αντιμετωπίζω υπεύθυνα τέτοια ζητήματα. Δεν θα έβγαινα να πω κάτι τέτοιο αν δεν είχα κάποια στοιχεία στα χέρια μου. Παρόλαυτά, επιμένω και λέω να κάνει ο κόσμος υπομονή μέχρι να βγάλουμε νεότερη ανακοίνωση».

Επίσης ο κ. Παρούτογλου τόνισε ότι δεν μπορεί να μην αναφερθεί και σε τρεις αναλύσεις που έχει η ΔΕΥΑ από την εταιρία που συνεργάζεται και παρουσιάζουν τα εξής αποτελέσματα: «Η μία είναι στις 7/11/2019 και λέει αρσενικό κάτω από 1. Η άλλη είναι 27/12/2019 και λέει αρσενικό 7,63. Το τρίτο δείγμα από 18/10/2019 λέει αρσενικό 8,5. Εμείς δηλαδή σαν επιχείρηση έχουμε στοιχεία ότι το νερό είναι κατάλληλο, αλλά αφού μας ήρθε αυτό εμείς οφείλουμε να πάρουμε δείγμα από τον καινούριο τρόπο υδροδότησης που έχουμε δημιουργήσει και αφού το δείγμα κριθεί κατάλληλο τότε θα βγάλουμε την επίσημη ανακοίνωση αν το νερό είναι πόσιμο ή όχι».

Εν ολίγοις, η ουσία που βγήκε από τη συνέντευξη είναι ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πίνει νερό, μέχρι να υπάρξει νέα ανακοίνωση της ΔΕΥΑ που θα διαβεβαιώνει ότι το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με τις μετρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

11 σχόλια:

  1. ακομη και οι μετρησεις να δειξουν οτι το νερο ειναι κατω απο το 10 mgr,οι σωληνες στο δυκτιο ειναι παλιες απο αμιαντο και πρπει να αλλαχθουν αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Περικλεια και Λαγκάδια είναι συχνές οι διακοπές του νερού πρέπει
    να βρεθεί λύση στο προβλημα οι υπεύθυνοι να δείξουν ενδιαφέρον και όχι να τους ψάχνουμε. Υπάρχουν και έρχονται πολλά μωρά και δεκάδες μικρά παιδιά μπάνιο κάθε πότε θα κάνουν ; Έχετε ευθύνες για την
    Ποιοτιτά του νερού σε κάθε διακοπή
    έρχεται σε χρώμα καφέ. Είμαστε αρκετές νύφες και δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας παρακαλώ πολύ σαν γονείς και εσείς
    να δείξετε τον ανάλογο σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καφέ νερό;
      Είναι επειδή είναι γεμάτοι οι κάδοι.

      Διαγραφή
    2. Γεμάτοι κάδοι;
      Είναι μάλλον επειδή έχετε καφέ νερό.

      Διαγραφή
    3. στην λαγκαδια μια ειναι η νυφη,μην λες ψεματα νυφη θα πιαστεις

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάντως Νίκο πίνω κανονικά νερό και δεν έχω πάθει τίποτα και όλα καλά. Είσαι ο καλύτερος σε αυτή την θέση. Είδαμε και τους προηγούμενους τι κάνανε. Άσε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αρσενικό σε σκοτώνει σιγά σιγά και δεν αποβάλλεται..μην περιμένεις να πάθεις τώρα κάτι..σχόλια σαν του κυρίου στο 7:58 είναι επικίνδυνα γιατί διαβάζουν και νέα παιδια.Αγαπητέ κύριε αν ζεις εκτός πολιτισμού ,συνέχισε.Υπάρχουν και αρμόδια ιδρύματα.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δεν πίνω πλάκα έκανα ηρεμήστε χαλαρώστε και μην το παίζετε έξυπνοι.

      Διαγραφή
  4. ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ 18/10-27/12ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ποια εταιρεια συνεργαζεστε; Γιατί με εταιρεία και όχι με κάποιο Κεντρο Αναφοράς Ελέγχου Νερού όπως είναι το εργαστήρι Υγιεινής της Ιατρικής ΑΠΘ;Αντί να ενημερώσετε εσείς τη Δ/νση Υγείας για τον υγειονομικό κίνδυνο και τα μέτρα που θα λάβετε σας ενημέρωσε αυτή και μάλιστα με καθυστέρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News