Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Σηφάκης: «Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες»

Δελτίο Τύπου

Γιάννης Σηφάκης: Τα 120 € στα νεκταρίνια και τα 100 € στα ροδάκινα που δώσαμε εμείς ήταν «ψίχουλα», τα 50 € και τα 70 € που δίνουν τώρα και χωρίς κοινωνικό μέρισμα στους αγρότες τι είναι; Δυό χρονιές εμείς de minimis στα συμπύρηνα, έξω τελείως τα συμπύρηνα φέτος.

Η κοροϊδία του αγροτικού κόσμου προεκλογικά από την ΝΔ με ψέματα και υποσχέσεις πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε.

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν φέτος οι αγρότες χωρίς κοινωνικό μέρισμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία και με το μισό de minimis στους ροδακινοπαραγωγούς από ότι είχαν πάρει την προηγούμενη χρονιά.

Τότε είπαν ότι τα 120 € στα νεκταρίνια, τα 100 € στα επιτραπέζια και τα 50€ στα συμπύρηνα ήταν ψίχουλα. Αφήνουμε στην κρίση των αγροτών τα 50€ και τα 70 € αντίστοιχα που ανακοίνωσαν φέτος.

Τα συμπύρηνα ροδάκινα που δύο χρονιές εμείς είχαμε καταφέρει να πάρουν de minimis είναι στην απέξω φέτος. Μεγάλη αδικία αφού οι τιμές τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλές και ο κλάδος θα χτυπηθεί περαιτέρω με τους δασμούς από τις ΗΠΑ.

Μιλούσαν για γρήγορες αποζημιώσεις στις αγροζημιές, για την ανάγκη επιτάχυνσης του προγράμματος χυμοποίησης. Που είναι τώρα όλα αυτά;

Μιλούσαν για μεγάλες φοροαπαλλαγές και μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Που είναι τώρα όλα αυτά; Μιλούσαν για κατάργηση των 29 άδικων φόρων. Ούτε ένας δεν καταργήθηκε.

Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες… 

Γιάννης Σηφάκης

6 σχόλια:

  1. Ούτε και οι βιομηχανίες πληρωσαν. ακόμα..περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΚΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΨΑΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΤΕ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 24% ΚΑΙ ΚΟΨΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την αύξηση δυο φορές του ΕΦΚΑ των αγροτών, από τα 80€ στα 114€ δεν μας είπες τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τον επαναστάτη, ιλουστρασιόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωρε Σιφάκη εκανε ο κόκκορας αβγο και δεν εχει που να το βάλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News