Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Αλησμόνητες Πατρίδες: Κατάμεστο το Ξενιτίδειο για την παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Συλλόγου (ΒΙΝΤΕΟ / ΦΩΤΟ)

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ... ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες». Μέσα στο κατάμεστο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, παρουσιάστηκε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της χορωδίας του Συλλόγου, μετά από πολλούς μήνες προσπάθειας και δουλειάς.

Την παρουσίαση προλόγισε η Ολυμπία Χουρσόγλου, Ιστορικός – Φιλόλογος και υπ. Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα εκείνα τα κομμάτια της ιστορίας μας, που συνδέουν το χθες με το σήμερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο, «η ιστορία επαναλαμβάνεται και το μόνο όπλο μας εναντίον της συμφοράς είναι η γνώση». Ο Σύλλογος την ευχαριστεί θερμά για την ουσιαστική της παρουσία στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της χορωδίας. Με διευθυντή τον καθηγητή Μουσικής Ιωάννη Τόμα, η χορωδία γέμισε την αίθουσα με αλησμόνητες μελωδίες και εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Ερμήνευσε πολλά τραγούδια, όπως τα «Τρία καράβια», «Γεωργίτσα», «Ένα τρεχαντηράκι», «Εγώ είμαι προσφηγάκι», «Τι σε μέλλει εσένανε», «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι», «Καράβι-καραβάκι», «Τέσσερα μάτια δυο καρδιές», «Σανταλένια», «Δεν είν’ αυγή να σηκωθώ», «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι», «Η Γιαννούλα». Την χορωδία συνόδευσε το μουσικό συγκρότημα «Χρυσοδάκτυλοι», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Βαφειάδης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, ενώ παρουσίασε και το υπόλοιπο Δ.Σ. που αποτελείται από τους Ελένη Ιατρίδου, Γεωργία Θωμαΐδου, Σουλτάνα Βασιλειάδου, Σταύρο Παπαδόπουλο, Αναστασία Οπρογλίδου και Κατερίνα Δέλιου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ενώ πολλοί ακόμα ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, οι πρώην Δήμαρχοι Σάκης Χατζηδημητρίου, Χρήστος Μπίνος και Δημήτρης Μπίνος, ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γιάντσης, Γιάννης Σέλκος, Χρήστος Χατζηγιαννίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιώργος Λεμονίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γεωργίου, οι πολιτευτές της ΝΔ Στάθης Φουντουκίδης και Νίκη Ποζίδου κ.α. 



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News