Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή

Η ώρα για την πολυαναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα... έφτασε! 50.000 νοικοκυριά περισσότερα από όσα αρχικά υπολογίζονταν (250.000 συνολικά) θα μοιραστούν 175.000.000 ευρώ. Οι τέσσερις κατηγορίες των δικαιούχων που παίρνουν 700 ευρώ. Εισοδηματικά κριτήρια σε τρεις εξ αυτών. Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Πολλά ειπώθηκαν κι ακόμα περισσότερα… γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί την φετινή χρονιά.

Πλέον, όμως, όλα είναι… επίσημα! Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως τις επίσημες ανακοινώσεις επρόκειτο να κάνει από το βήμα της Βουλής ο… καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης, 05.12.2019.

Όπερ και εγένετο, με τον “τσάρο” της οικονομίας να ανεβαίνει -έστω με μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας- στο βήμα της Βουλής.

Στην ομιλία του, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε αρχικά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους δέκα βασικούς άξονές του, ενώ έκανε λόγο για διανομή υπερπλεονάσματος που δημιουργήθηκε το β΄ εξάμηνο του 2019.

“Αξιοποιούμε τον όποιο δημοσιονομικό χώρο (1,1 δισ. ευρώ) υπέρ του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας”, συνέχισε και ανακοίνωσε ποιοι θα πάρουν φέτος το βοήθημα.

Αυτοί παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως 250.000 νοικοκυριά θα πάρουν το βοήθημα φέτος. Νοικοκυριά που αριθμούν συνολικά 953.000 μέλη.

“Χορηγούμε έκτακτη ενίσχυση 175 εκατ. ευρώ στα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε απαριθμώντας τις τέσσερις ωφελούμενες ομάδες.

1η ομάδα που παίρνει κοινωνικό μέρισμα

Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα με βάση τις δηλώσεις των πολιτών έτους 2019 έως 20.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων μελών: 19.140.

2η ομάδα που παίρνει κοινωνικό μέρισμα

Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος. Δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψιν και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 163.778.

3η ομάδα που παίρνει κοινωνικό μέρισμα

Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι κάτω δηλαδή από 12 μήνες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψιν και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 40.927.

4η ομάδα που παίρνει κοινωνικό μέρισμα

Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ. Δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος έως 24 ετών. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 25.632 νοικοκυριά.

Οι προϋποθέσεις

Για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

– Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

– Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα – Δείτε την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών

13 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να ετοιμάζεσαι για Κορυδαλλό χρυσαύγουλο.
      Εκεί όλα τσάμπα θα τα έχεις.

      Διαγραφή
    2. καλα θα ειναι εσυ μπινε 8.46 να πας να γα@@@@, τον αλβανο μπινε δεν τον πιανεις ουτε στο δαχτυλάκι του, πανε δουλεψε τεμπελχανα και ασε τον αλβανο γιατι για πρωινο σ εχει

      Διαγραφή
    3. 7.18 σου έθιξε την ράτσα;Ρε ουστ από δω νούμερο.

      Διαγραφή
    4. νουμερο ειναι η μανα σου που εκανε εσενα τον μαλακα πακιοπ@@@@, ελληνας ειμαι τεμπελχανα και οχι τεμπελης σαν εσενα.

      Διαγραφή
  2. παει και το μερισμα 250.000 δικαιουοχοι και πανυγηριζουμε ενω περυσι 1.300.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι συνταξιούχοι εκτός!
    Ακόμα και με την ελάχιστη σύνταξη.
    Δεν πειράζει όμως, ευτυχώς καταργήθηκε η συμφωνία των Πρεσπών!
    Έτσιιιιιιιιιιι Δώσε πόνο Κούλη! Μοίρασε πόνο στα γερόντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα και εγώ, είναι δυνατόν να μη γράψει η αριστερή νυφίτσα.

      Διαγραφή
    2. Αν την είχε καταργήσει, θα ήταν ευαισθητοποιημενος και στα κοινωνικά. Άστοχο το σχολιο9.07 Γενικά οι πολιτικοί μας μόνο πόνο δίνουν και μεις ως μαζοχιστές τον προκαλούμε με τις επιλογές μας

      Διαγραφή
  4. Πονας Μαλαμω; (10:03)
    Σε πονεσε ο Κουλης;
    Αλλα... σ' αρεσει ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατι χοντροκοληδες σαν κ εσενα ο Κουλης τους @@@@@@@, ρουφα τ αβγο σου και σκασε προδοτη της πατριδας

      Διαγραφή
    2. Σιγά που είναι χοντρόκωλος, κανένας άπλυτος, ξερακιανός σαν και του αριστερού σιναφιού του θα είναι. Δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνονται αριστεροί.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News