Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Θα κυμανθεί από 500 έως 1.000 ευρώ - Πώς θα δοθεί

Θα διανεμηθεί σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού

Από 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα διανείμει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. 

---
Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια:

  1. Πάει και το μέρισμα..ρε Κυριάκο σε εμπιστευτηκα αν με ρωτήσεις τώρα γιατί; Είναι αλήθεια δεν ξέρω τι θα απαντήσω..σε ψήφισα μου κόβεις το μέρισμα μου έκοψες το επίδομα θέρμανσης και θα μου βάλεις περισσότερες εισφορές επειδή είμαι αγρότης σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουφάλα συριζαίε, καλά το παίζεις το παιχνίδι, νομίζεις οτι απευθήνεσε σε ιθαγενείς, κάτσε στην πάντα και κλάψε, και μέρισμα θα πάρουμε και δώρο θα παρουμε και το μπούλο εσύ.

      Διαγραφή
    2. ουτε μερισμα θα παρεις ουτε δωρο θα παρεις και το μπουλο θα παρεις..ο μονος λογος να εισαι ευχαριστημενος ειναι να εισαι βολεμενος καλο σου βραδυ

      Διαγραφή
    3. αγαπητε 2.56 συνεχισε ετσι, αλλωστε ολοι εχουμε δικαιωμα στην διασκεδαση....μπουφο χα..χα...χα..

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News