Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Γρηγορόπουλος: Σπάνιο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ του 2008 (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο – ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ

Εντεκα χρόνια πριν, νωρίς το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκάλεσε έναν «σεισμό» κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, που διήρκεσαν για αρκετές ημέρες.

Η επέτειος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως κάθε χρόνο, θα τιμηθεί και φέτος με πλήθος διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα και με την αστυνομία, με στόχο να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Βίντεο – ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ

Από τα ταραγμένα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία είχαν τραβηχτεί μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων. Ενα από αυτά που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα) και της Ζωοδόχου Πηγής. Στο ίδιο βίντεο -και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό- εμφανίζεται συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν μπροστά στη δολοφονία.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News