Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Πρόεδρος έως το 2021 η Γεννηματά - Καρφιά κατά της ηγεσίας από Ανδρουλάκη και Γερουλάνο

Σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη, η θητεία της Φώφης Γεννηματά παραμένει όσο είναι επικεφαλής και στο ΚΙΝΑΛ, άρα ως το 2021, όταν και αναμένεται να γίνει νέα εκλογική διαδικασία στο κόμμα για την ηγεσία του

Η Φώφη Γεννηματά παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως το 2021, μετά και τις καταστατικές προσαρμογές που ψηφίστηκαν χθες.

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν, με την κα. Γεννηματά να κρατά την προεδρεία, μετά την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη, η θητεία της Φώφης Γεννηματά παραμένει όσο είναι επικεφαλής και στο ΚΙΝΑΛ, άρα ως το 2021, όταν και αναμένεται να γίνει νέα εκλογική διαδικασία στο κόμμα για την ηγεσία του. Παράλληλα, εγκρίθηκε η καταστατική πρόβλεψη πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να συμμετέχουν στις οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ, ενώ στην διάρκεια του συνεδρίου, τα μέλη του ιστορικού κόμματος έδωσαν την συγκατάθεσή τους για τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες και τους στόχους που θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει.

Δριμεία κριτική από Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε για άλλη μία φορά δριμεία κριτική κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας στην ομιλία του, πως το συνέδριο δεν ήταν αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ. «Είναι συνέδριο fast track, χωρίς συμμετοχή της βάσης, αντάξιο της ιστορίας του. Στο συνέδριο θα έπρεπε να συζητήσουμε για το εκλογικό αποτέλεσμα πολιτικά και για να καθορίσουμε τη στρατηγική μας», σημείωσε.

Ο ευρωβουλευτής, παρουσίασε το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο για τις προκλήσεις της παράταξης ως μιας νέας σοσιαλδημοκρατικής προοπτικής στην ομιλία του. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ένα πρωτοποριακό πολιτικό λόγο που θα είναι μπροστά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία να πάρει πρωτοβουλίες, ασκώντας κριτική κατά της Φώφης Γεννηματά.

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δίνει το περιθώριο αυτό «η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρακτική των μπαχαλάκηδων και της ΝΔ στη πελατειακή πολιτική της Δεξιάς. Αρκεί η προηγούμενη περίοδος των χαμηλών ποσοστών να είναι μικρό διάλειμμα».

Όσο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας το 2021, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το που θα βρίσκεται τότε ο καθένας είναι προσωπική επιλογή. Το που θα είναι οι ψηφοφόροι είναι στοίχημα για όλους. Θλιβερό να συγκρίνουμε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ με τα ποσοστά του διασπασμένου ΠΑΣΟΚ. Γιατί η ανασφάλεια ήταν χειρότερη από την προοπτική». Πρόσθεσε δε πως «ο Στ. Θεοδωράκης ήρθε για να φύγει και οι κ. Ραγκούσης, Μπίστης κι άλλοι που αποχώρησαν έκαναν μαθήματα σ΄ όσους κράτησαν όρθια την παράταξη».

«Ποιος έφερε τον Δούρειο Ίππο εδώ μέσα; Θα κάναμε τα ίδια λένε; Μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, που επεσήμανε ότι η δήλωσή του ότι το κόμμα πάει να μετατραπεί σε «ΚΚΕ του Κέντρου», ήταν απλά μία προειδοποίηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε ένα συνολικό προβληματισμό για τις ιδεολογικές και πολιτικές προκλήσεις του χώρου και τα μεγάλα ζητήματα προοπτικής της χώρας. «Πρέπει να επινοήσουμε μια νέα πολιτική αναγέννησης της σοσιαλδημοκρατίας. Πρέπει να κατανοήσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι συνεχής αγώνας. Πρέπει να εμπνεόμαστε από τον Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν αντισυστημικός μέσα στο σύστημα», είπε.

Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος στην δική του ομιλία. Ο κ. Γερουλάνος μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε δημιουργία δικής του κίνησης ενώ έβαλε και θέμα σχετικά με την μικρή συμμετοχή στο Συνέδριο διερωτώμενος αν μπορεί χωρίς απαρτία να παρθούν αποφάσεις.

«Όποιος κατάλαβε χθες κατάλαβε… Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι θάψετε εδώ σήμερα, θα αναστηθεί στην κοινωνία αύριο», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να συμφωνηθεί η στρατηγική και χαρακτηρίζοντας ιδεολογικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία και πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ κομματικής ηγεσίας και της κοινωνίας.

«Ό,τι έχει και δεν έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ το πάμε στο Κίνημα Αλλαγής. Τις τοπικές μας οργανώσεις, τα όργανα, τις επιτροπές, τους αξιωματούχους. Ακόμα και τα έπιπλα. Για να μην έχουμε λέει «δυισμό». Αλλά μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα», τόνισε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «την επόμενη μέρα όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε διότι, μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω».

«Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει. Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες», κατέληξε στην ομιλία του, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί εξελίξεις εντός του κόμματος.

2 σχόλια:

  1. συνέδριο με κάτω από 200 ομιλητές δεν είναι συνέδριο.Το συνέδριο ειναι παραγωγή πολιτικής.Τίποτε απ όλα αυτά.η Φώφη χαμηλών δυνατοτήτων με έναν συντηρητικό πιτσιρικά το Χρηστίδη κι έναν κέρβερο ανατολίτη επίσης συντηρητικό να είναι το όλο το κόμμα.Να γελάσεις? να κλάψεις? να αδιαφορήσεις? κρίμα...
    Αν θες πρωτοπόρο κόμμα να είσαι μπροστα απ τις εξελίξεις.
    Θέλουμε το πασοκ να εντυπωσιάζει προοδοευτικά όπως επί Ανδρέα.Να κάνει μιλάει γι αυτά που φοβόμαστε να κάνει νόμους που σοκάρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διαφωνία προάγει .Ο διάλογος δίνει λύσεις.Οι πολλές απόψεις παράγουν ιδέες.
    Προφανώς η Φώφη από φόβο άρον άρον έκλεισε την υπόθεση.Πανηγυρίζουμε που πιάσαμε 8% ? μιλάμε χλιδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News