Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Χριστούγεννα 2019: Η Θεσσαλονίκη φορά τα γιορτινά της - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το όνομα των χριστουγεννιάτικο εκδηλώσεων από φέτος και κάθε χρόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι «Μαγεμένες Γιορτές»

Το λογότυπο των εορταστικών εκδηλώσεων και την φιλοσοφία πίσω από το όνομα τους και τον στολισμό που επιλέχθηκε για φέτος τα Χριστούγεννα, παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τους συνεργάτες του.

Το όνομα των χριστουγεννιάτικο εκδηλώσεων από φέτος και κάθε χρόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι «Μαγεμένες Γιορτές». Σύμφωνα με τον Μηνά Θεοχαρίδη που έχει αναλάβει την οπτική επικοινωνία των εκδηλώσεων, το όνομα είναι εμπνευσμένος από τα ομοιώματα των Μαγεμένων και το κλίμα των Χριστουγέννων. Το λογότυπο των εκδηλώσεων θυμίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελείται από τέσσερα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. «Είναι ένα μοντέρνο σήμα με μαζικό χαρακτήρα συγχρόνως, ώστε να αγγίζει το σύνολο των ηλικιών των πολιτών της πόλης και όλους τους επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης. Τα σχήματα του λογοτύπου είναι εμπνευσμένα από τον άξονα της Αριστοτέλους και τα σχήματα των στολιδιών που θα τοποθετηθούν σε αυτόν. «Επιλέξαμε να δουλέψουμε με τα τέσσερα γιορτινά χρώματα, το ζεστό κόκκινο που συμβολίζει τα δώρα, το βαθύ μπλε που συμβολίζει τις γιορτινές νύχτες των Χριστουγέννων στην πόλη, το πράσινο που είναι το σημείο αναφοράς των εορτών και το χρυσό που συμβολίζει την λαμπρότητα των εορτών» σημείωσε για τα χρώματα του λογοτύπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Minds, που ανέβαλε την οπτική επικοινωνία.

To εντυπωσιακό είναι ότι φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει τον άντρα που θα παριστάνει τον Αϊ Βασίλη με αγγελία. Θα αναρτηθεί σχετική δημοσίευση στο social media του δήμου και των εορταστικών εκδηλώσεων, ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι θέλουν να γίνουν για λίγες ημέρες... Αϊ Βασίλης στο χωριό των «Μαγεμένων». 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συνολικά 30 παραστάσεις θα γίνουν για μικρά παιδιά στο χωριό των «Μαγεμένων» στην πλατεία Δικαστηρίων. Εκτός από την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και την Ελένη Φουρέιρα, που ήταν γνωστό ότι θα ανέβουν στην σκηνή της Αριστοτέλους, τελικά θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ στην σκηνή γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου θα γίνουν και άλλες συναυλίες. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τη 1 Δεκεμβρίου με το άναμμα δέντρου αρχικά σε κοινότητες του δήμου και στις 7 Δεκεμβρίου με την μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

7/12/2019 - Άναμμα φώτων Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους με συναυλία με των Piandaemonium και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

8/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Άναμμα δέντρου στο χωριό των «Μαγεμένων και συναυλία με τη Josephine.

10/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία μουσικού σχήματος Ωδείου Άνω Πόλης

12/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία «Τραγουδάμε για τον Πόντο» με την Ορχήστρα του Θεόφιλου Πουταχίδη

14/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Sax – in Christmas
Συναυλία μουσικού συνόλου 10 σαξοφώνων

15/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία με τον Αναστάσιο Ράμμο

17/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους
Συναυλία με το Διονύση Σαββόπουλο

22/12/2019
Πλατεία Δικαστηρίων Συναυλία των ALCATRASH

24/12/2019
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από 7 χορωδίες σε 7 κεντρικά σημεία της πόλης

27/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Σύνολο εγχόρδων Ροτόντα

28/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Χορωδία ΤΕΕ και Χορωδία Συλλόγου Επανομής

30/12/2019 Πλατεία Δικαστηρίων
Συναυλία Ρεμπέτικης Κομπανίας

31/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους
Συναυλία με Drums Performance με τον Γιώργο Κλουντζό, το συγκρότημα Fortissimo και την Ελένη Φουρέιρα.

Την εκδήλωση στις 7 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης, στις 8 ο Σωτήρης Καλιβάτσης και στις 31/12 ο Γιάννης Σερβετάς.

Δεν ανακοινώθηκε ακόμα ο προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα υπάρχει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε ο ίδιος ο Δήμος δεν θα χρεωθεί τίποτα παραπάνω από τα προβλεπόμενα και όλα τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από χορηγίες που θα περάσουν από την οικονομική επιτροπή του δήμου.

«Το μοναδικό κονδύλιο που προβλέπεται είναι για τον φωτισμό στην πόλη στο οδικό δίκτυο» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επίσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το κόστος των μουσικών εκδηλώσεων και παραστάσεων θα καλύψει το ποσό των 47.500 ευρώ, τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από χορηγίες.

Ζέρβας: Θέλουμε να δημιουργήσουμε city branding

«Η Θεσσαλονίκη ξέρει να γιορτάζει και αυτό θα κάνει και φέτος» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις φετινές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα. Όπως σημείωσε για ακόμη μια φορά, οι φετινός εορτασμός θα είναι ξεχωριστός και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την πόλη. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα city branding για τα Χριστούγεννα. Για αυτό το λογότυπο θα είναι το ίδιο και τα επόμενα χρόνια. Επίσης θα δημιουργήσουμε δικά μας hashtag, που είναι σημαντικά για να γεμίσει το διαδίκτυο με φωτογραφίες της πόλης» δήλωσε ο κ. Ζέρβας, λέγοντας πως λατρεύει τα Χριστούγεννα και ότι μετράει αντίστροφα για την 25η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News