Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Τζαμτζή - Ιγνατιάδου για έργα και παρεμβάσεις του Δήμου Σκύδρας

Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής: «Οι λύσεις προκύπτουν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία»

Συνάντηση εργασίας στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας πραγματοποιήθηκε για την προώθηση επειγόντων θεμάτων που αφορούν τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης, η Αν. Διευθύντρια Τεχνικών Έργων ΠΕ Πέλλας κα. Χύτα Άννα και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αρμόδιοι σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης των Δήμων και της ΠΕ Πέλλας.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας τέθηκαν η ασφάλεια, συντήρηση και επέκταση του οδικού δικτύου που εξυπηρετεί τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας και, ειδικότερα, ο ηλεκτροφωτισμός, η κοπή των χόρτων και η βελτίωση της ενδοδημοτικής, αλλά και διαδημοτικής οδοποιίας. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς ο καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων που διατρέχουν τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας, για την αποφυγή πλημμυρών.

Η ΠΕ Πέλλας υλοποιεί αυτήν την περίοδο ένα έργο καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ενώ υλοποιείται μελέτη για συμπληρωματικό καθαρισμό ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας ύψους 550.000 ευρώ, όπου περιλαμβάνονται το ρέμα Βαλιβίτσα, ρέματα στις περιοχές Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία, Ριζού, κ.ά.

Εντωμεταξύ, μέσω των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθείται η υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου καθαρισμού και αποκατάστασης πρανών της Τάφρου-66. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 23 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διατρέχει η Τάφρος-66 καθώς και των υδραυλικών και οικολογικών χαρακτηριστικών της. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής προωθεί παράλληλα την εκτέλεση εργασιών διαχείρισης δέντρων που έχουν αναπτυχθεί εντός της κοίτης της Τάφρου-66, εμποδίζοντας την οξυγόνωση και γρήγορη εκτόνωση των νερών σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News