Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Λ. Προκοπίδης: «Ο αποκλεισμός του 52% των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας είναι μια πράξη αντικανονική»

Δήλωση Ευάγγελου Προκοπίδη, Δημοτικού Συμβούλου Αλμωπίας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4-10-19 και τις συνεργασίες όπως αυτές αποτυπώθηκαν, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω, τι έγραφα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κυρίως στα κείμενα που δημοσίευα:

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτρέπει τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων, σε μια προγραμματική σύγκλιση. Στην επόμενη διοίκηση του Δήμου, κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι η κοινή στρατηγική αντίληψη στα βασικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι σύμπλευση προσώπων ή σχηματισμών, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας, την «διανομή» έμμισθων θέσεων και οφιτσίων».

Ήμουν «προφητικός» για τις εξελίξεις. Στο Δ.Σ. της 4ης Οκτωβρίου 2019, πέραν όλων των άλλων, έγιναν απολύτως κατανοητοί οι λόγοι των μετακινήσεων συμβούλων (έμμισθες θέσεις), για την δημιουργία των νέων συσχετισμών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο αποκλεισμός του 52% των πολιτών του Δήμου, από τα όργανα διοίκησης του, είναι μια πράξη αντικανονική.

Η εμπέδωση της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη διοίκηση, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η αδυναμία ελέγχου των αποφάσεων, δημιουργεί προβληματισμό στους πολίτες.

Η δημιουργία κλίματος συναίνεσης, δεν διατάσεται αλλά επιβάλλεται από τους κανόνες της Δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στη δημιουργία μιας ενιαίας πρότασης, για τη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Τέλος, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, να συμμετέχεις σ΄ όλες τις λειτουργίες της διοίκησης του Δήμου, να διαμορφώνεις δεδομένα και να δηλώνεις ότι «είμαι αντιπολίτευση».

Λάκης Προκοπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News