Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ώρες αγωνίας για τον Πέτρο Τατσόπουλο - Τα κρίσιμα 24ωρα μετά το χειρουργείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση χαρακτηρίζονται κρίσιμα και ο Πέτρος Τατσόπουλος δίνει μάχη στο Ιπποκράτειο μετά το πολύωρο χειρουργείο

Στιγμές αγωνίας περνούν η οικογένεια και οι φίλοι του γνωστού συγγραφέα και πρώην βουλευτή. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση λίγο αφού λιποθύμησε on air.

Τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση χαρακτηρίζονται κρίσιμα και ο Πέτρος Τατσόπουλος δίνει μάχη στο Ιπποκράτειο μετά το πολύωρο χειρουργείο.

Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σόκαρε τους πάντες το πρωί της Τρίτης (01.10.2019) όταν ενώ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha «Εκτός γραμμής», ένιωσε έντονη αδιαθεσία και πόνο στο στήθος. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, ο Πέτρος Τατσόπουλος κατέρρευσε. Άμεσα, κλήθηκε ασθενοφόρο.

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή:  

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου μετά την πρώτη διάγνωση αποφασίστηκε να μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο. Μετά το τέλος της επέμβασης, τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα.

10 λεπτά αναίσθητος ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ο γνωστός συγγραφέας, πάντως, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία και τον πόνο στο στήθος, στο πλατό του Alpha βρισκόταν ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα. Ήταν εκείνος που έδωσε στον Πέτρο Τατσόπουλο τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λύρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για να συνεχίσει: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

Ο κ. Λύρας αποκάλυψε: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο». Όπως είπε, αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο ήταν «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κ. Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».  

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο».

Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News