Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Παρέσυραν το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας σε λάθος διαδικασίες;

Δείτε κάποια αποσπάσματα από το πρακτικό της Συνεδρίασης

Εν αναμονή της απόφασης της Αποκεντρωμένης, δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από το Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση και τη Δημοτική Αρχή, μετά την κατάθεση ένστασης από τον Σάκη Χατζηδημητρίου και τον Δημήτρη Μπίνο επί της διαδικασίας εκλογής Προεδρείου.

Το πρακτικό της επικείμενης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αποκαλυπτικό και ενδεικτικό του τι συνέβη και πως η Δημοτική Αρχή έθεσε σε κίνδυνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μόνο και μόνο για να εμμείνει σε μια θέση που αν κρίνουμε από άλλα Δημοτικά Συμβούλιο, είναι λάθος.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο Δήμο Πέλλας ο Δήμαρχος έλαβε σοβαρά υπόψη του τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εσωτερικών και εφάρμοσε την σωστή διαδικασία.

Δείτε κάποια αποσπάσματα από το πρακτικό της Συνεδρίασης:

Σάκης Χατζηδημητρίου: «Θέλετε να έχουμε ακυρότητα της διαδικασίας; να συνεδριάσουμε σε οκτώ μέρες και να έχουμε ξανά εκλογή; Σαφώς θα προσβληθεί αυτή η νομιμότητα αν το επιθυμείτε και δεν συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις, σας το υποσχεθήκαμε στην ορκωμοσία θα παρακολουθούμε τις κινήσεις σας και θα επισημαίνουμε τα λάθη σας. Αυτό κάνουμε και τώρα. Είμαστε συνεπείς κ. Πρόεδρε».

Δημήτρης Μπίνος: «κ. Προεδρεύοντα ορθώς λέτε ότι όταν στο 1ο στάδιο δεν υπάρχει 2η υποψηφιότητα οι διαδικασίες περνάνε γρήγορα. Πάμε στο 2ο λοιπόν στάδιο. Σε κάποιο σημείο λέει, καλείται από τον Προεδρεύων να επικυρώσει ως Σώμα με ψηφοφορία την εκλογή των υποδειχθέντων υποψηφίων και παρακάτω, ακόμα και αν οι σταυροί προτίμησης που έλαβε, σταυρός προτίμησης, δεν αποτελούν την πλειοψηφία του συμβουλίου. Εγώ δεν είμαι νομικός, έχετε δίπλα έναν άνθρωπο. Όταν θα πάω εγώ να κάνω ένσταση επί της διαδικασίας, ποια ψηφοδέλτια θα δω; μπορεί κάποιο να είναι άκυρο. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ψηφοδέλτιο στο οποίο θα καταγράψω εγώ την ένστασή μου; Σε τι; στα χέρια που σηκώθηκαν...; είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη, εγώ πρώτη φορά βλέπω σε όσα Δημοτικά Συμβούλια έχουν γίνει πάνε και ψηφίζουν , μέσα στο παραβάν. Πρώτη φορά αυτό δεν το έχω δει. Ειλικρινά σας το λέω. Δηλαδή και εμείς θυμάστε το μπες βγες.. θυμάστε κ. Κετικίδη... θεωρώ ότι είναι λάθος να γίνει η διαδικασία έτσι, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδικασία δια της κατάρτισης ψηφοδελτίου, στο οποίο θα αναγραφεί το όνομα του καθενός υποψηφίου και ο κάθε ένας θα μπαίνει να ψηφίζει, όπως λέει εδώ, μιλάει για σταυρούς προτίμησης, δεν μιλάει για χέρια σηκωμένα. Χέρια ψηλά μόνο από ένα τραγούδι ξέρω, αλλά το σταυρός προτίμησης παραπέμπει σε μια διαδικασία η οποία μιλάει για κάλπη και παραβάν... Εγώ θα προχωρήσω και καταθέτω εδώ σεένσταση στις επιτροπές που υπάρχουν επί της διαδικασίας και αν νομίζετε ότι έτσι θα πρέπει να γίνει, κάντε το...».

Γιάννης Κετικίδης: «Έχουμε συμβουλευτεί νομικό , έχουμε ερμηνεύσει τους νόμους θεωρούμε ότι η διαδικασία όπως εξελίσσεται είναι νόμιμη και θα συνεχίσουμε με αυτήν την διαδικασία».

Διαβάστε όλο το πρακτικό της Συνεδρίασης με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

17 σχόλια:

  1. ΚΕΤΙΚΙΔΗ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΨΗΦΟ. ΤΩΡΑ ΜΠΑΤΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΜΕΝΑ. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ. ΟΠΩΣ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνει. Τον Ψηφισες. Άλλη μια τετραετία δεν θα χρειαστεί να δουλέψει.

      Διαγραφή
    2. Με έναν αλλαζονα δήμαρχο σαν τον Μπάτση θ έχουν πολλές αφορμές για να την κάνουν με ελαφρά.

      Διαγραφή
  2. Αυτοι είναι οι ξερολες. Ολοκληρος σταμκος 3 τετραετιες δημαρχος επικοινωνησε με το υπουργειο για να μαθει και ο μπατσης δημαρχος μιας ημερας το παιζει παντογνωστης. Ποιοι νομιζουν ότι είναι; Βεσκο σε ρεζιλεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΔΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΩ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελειωσαν οι εκλογες

      βγηκαν οι περικεφαλαιες

      καληνυχτα

      Διαγραφή
    2. Μακεδονομάχοι αφού...... χα χα χα χα

      Διαγραφή
    3. Σας δούλεψε καλά και εσείς φάγατε το ψέμα αμασητο.

      Διαγραφή
  4. Δημοτική Αρχή Περιορισμένων Δυνατοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;;;; ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ? Ή ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ Η ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαννιτσά Έδεσσα Σκύδρα κάνανε μυστικές ψηφοφορίες. Εμάς οι δικοί μας το παίζουν έξυπνοι. Κακο πράγμα η αμάθεια και ειδικά όταν συνοδεύεται από εγωισμό και αλλαζονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ρε μπάτση εσύ δεν μπορείς είναι λογικό. Εκείνοι δίπλα σου που το παίζουν γάτες τι κάνουν; κοιμούνται; τι φταίει ο Δήμος να πληρώνει τη δική σας ασχετοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι εξωθεσμικοι κάνουν πάρτυ μέσα και έξω από το δημαρχείο. Υπάρχουν στοιχεία. Μπάτση θα λογοδοτγσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση; Τι προβλέπει η νομοθεσία για την τέλεση πολιτικού γάμου εκτός δημαρχείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News