Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχίζει η «γαλάζια μάχη» για την ΚΕΔΕ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης θα βρεθούν αντιμέτωποι για την προεδρία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ)

Την υποψηφιότητά του για την ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που υποστηρίζεται από στελέχη της ΝΔ, μια μέρα πριν προχωρήσει στη δική του ανακοίνωση ο δήμαρχος Αμεπλοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επίσης γνωστό και προβεβλημένο στέλεχος της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

«Απέναντί μας δεν έχουμε καμία κυβέρνηση και κανέναν άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό, παρά μόνο τα προβλήματα των Δήμων μας», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου στην αιχμηρή ανακοίνωσή του.

«Για τη νέα αυτοδιοικητική οικογένεια που δημιουργήσαμε δεν υπάρχουν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι συνάδελφοι, μικροί και μεγάλοι δήμοι, κεντρικοί και περιφερειακοί», αναφέρει. Κάνει μάλιστα άνοιγμα στον τέως πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από το “Κίνημα Ανατροπής” του Γιώργου Πατούλη, να την υποστηρίξουμε και να την επεκτείνουμε».

Ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο Κυρίζογλου

Αύριο ο επί πέντε θητείες δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην Αθήνα.

Ο κ. Κυρίζογλου, επικεφαλής του συνδυασμού Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία, έχει δώσει στη δημοσιότητα λίστα 61 δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών οι οποίοπι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Όλα αυτά πάντως φαίνεται να ανατρέπουν το σχεδιασμό της ΝΔ για την κάθοδο στις εκλογές της ΚΕΔΕ με ενιαίο γαλάζιο ψηφοδέλτιο προκειμένου να κερδίσουν την προεδρία και όσο περισσότερες έδρες συμβούλων γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News