Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Χατζηδημητρίου και Μπίνος κατέθεσαν ενστάσεις κατά της διαδικασίας για την εκλογή Προεδρείου

Και οι δυο, παραπέμπουν στη σχετική νομοθεσία, η οποία όπως λένε ορίζει ξεκάθαρα ότι η εκλογή του Προεδρείου απαιτεί μυστική ψηφοφορία με παραβάν και ψηφοδέλτια

Προσφυγές στην Αποκεντρωμένη κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia News, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου και Δημήτρης Μπίνος.

Η ένστασή τους αφορά την εγκυρότητα της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Και οι δυο, παραπέμπουν στη σχετική νομοθεσία, η οποία όπως λένε ορίζει ξεκάθαρα ότι η εκλογή του Προεδρείου απαιτεί μυστική ψηφοφορία με παραβάν και ψηφοδέλτια.


Άκυρη η εκλογή Προεδρείου; Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής θέτει σε κίνδυνο το αποτέλεσμα!

Διαψεύδεται πολύ γρήγορα ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, όσον αφορά στη διαδικασία για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπάτσης μετά τις έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης (παρατάξεις Χατζηδημητρίου και Μπίνου), που ζητούσαν να γίνει μυστική ψηφοφορία γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος, χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα το οποίο τελικά δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάτσης ανέφερε ότι και ο Δήμος Πέλλας έκανε φανερή ψηφοφορία. Αυτό μπορείτε να το ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.  

Ωστόσο, αυτή είναι η μισή αλήθεια. Και αυτό γιατί, ο Δήμος Πέλλας επανέλαβε αμέσως την ψηφοφορία με κάλπη, καθώς αυτό αναφέρει η σχετική νομοθεσία.

Με λίγα λόγια, η επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Προεδρείου να αγνοήσει παντελώς το μισό Δημοτικό Συμβούλιο που φώναζε ότι η διαδικασία γίνεται με λάθος τρόπο, είναι πιθανό να ακυρώσει την εκλογή Προεδρείου, όπως είχε προειδοποιήσει ο κ. Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Μπίνος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να καταθέσει ένσταση κατά της διαδικασίας, ενώ σε ανακοίνωσή του απέδωσε αυτή την εμμονή της δημοτικής αρχής σε "πεδίο εκμετάλλευσης και δέσμευσης προσώπων". Επίσης, την κατηγόρησε ως "ανέτοιμη και πρόχειρη για να διοικήσει".

Με ΚΛΙΚ ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την επίμαχη συζήτηση

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣ.ΝΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ,ΔΙΑ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News