Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Χρ. Γιαννούλης: «Ο Μητσοτάκης καταδικάζει το Νομό Πέλλας σε διαρκή απομόνωση»

Δελτίο Τύπου

Καταδικασμένη και σε διαρκή απομόνωση αποφάσισε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης να αφήσει την Πέλλα δηλώνοντας ότι «είναι τελείως ανώριμο» το έργο της κατασκευής των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός Νομός που δεν έχει έξοδο προς την Εγνατία οδό. Είναι λοιπόν “ευνόητο” ότι, αν και κινδυνεύουν χρόνια τώρα ανθρώπινες ζωές και δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την Πολιτεία, ο σημερινός Πρωθυπουργός αποφάσισε να ρισκάρει την ασφάλεια των Πολιτών και κάθε προοπτική ανάπτυξης (τουρισμός, επαγγελματική και αγροτική επιχειρηματικότητα) στον Νομό Πέλλας.

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια είχε εξασφαλιστεί η διάθεση πιστώσεων ύψους 10.000.000,00 ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός, για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης και συγκεκριμένα, για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων, του έργου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Επίσης να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνάς Αηδονά (Δ.Τ. 15-9-2019) «το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών-Χαλκηδόνας είναι μελετητικά ώριμο και η πρώτη φάση είναι σημαντική, ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην υλοποίηση».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η μόνη αρμόδια, ακόμη δεν έχει διαβιβάσει τον φάκελο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επίλυση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας είχε χαρακτηριστεί προεκλογικά από τον Κ. Μητσοτάκη ως έργο «πρώτης προτεραιότητας», αλλά σήμερα ως Πρωθυπουργός ακυρώνει ένα έργο πνοής αφήνοντας έκπληκτο έναν ολόκληρο Νομό.

Για την περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” η σημασία του έργου είναι μεγάλη. Αποτελεί έργο ζωής για τον Νομό Πέλλας και καλούμε όλες τις Πολιτικές δυνάμεις του Νομού να συμμετέχουν σε έναν κοινό αγώνα για την ολοκλήρωσή του.

5 σχόλια:

  1. Ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός Νομός που δεν έχει έξοδο προς την Εγνατία οδό και δεν εχει ΔΙΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο αν βγεις εκτός Ελλάδος καταλαβαίνεις τι δούλεμα τρώμε.Όσο είσαι ελλάδα και τα κανάλια πιστεύεις και ότι ακους στο καφενείο πιστεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News