Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Το ορεκτικό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ
- 3 φλιτζάνια γραβιέρα
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 βραστές πατάτες
- 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Για τη μπεσαμέλ
- 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κούπα γραβιέρα
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- 6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 25 λεπτά.

- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα σε μπολ και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

- Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.

- Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News