Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Λάκης Βασιλειάδης: «Σε απόγνωση οι δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας»

Δελτίο Τύπου

Τους τελευταίους 2 μήνες οι δενδροκαλλιεργητές της ΠΕ Πέλλας βιώνουν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Οι πρωτοφανείς σε ένταση αλλά και σε έκταση χαλαζοπτώσεις έχουν οδηγήσει το πλέον δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας σε απόγνωση και σε οριακό σημείο για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτούς και τις οικογένειες τους εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν στείρες προεκλογικές εξαγγελίες από μια κυβέρνηση που παραπαίει και έχει πραγματικά απαξιώσει τους Έλληνες δενδροκαλλιεργητές και ιδιαίτερα τους ροδακινοπαραγωγούς. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν μια ειλικρινής συγγνώμη προς τον αγροτικό κόσμο και όχι αυτό το άκαρπο και ανεφάρμοστο παιχνίδι τακτικής εις βάρος τους.

Είναι διάχυτο πια στις τάξεις των αγροτών ότι η μακροβιότερη κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης έχει πραγματικά ισοπεδώσει το αγροτικό εισόδημα. Πλέον δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ακόμα και αυτό. Η πάγια τακτική προκαταβολών έναντι πληρωμών των συνολικών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ , οι δήθεν διεκδικήσεις πόρων για προγράμματα δωρεάν διανομής εν μέσω αλλαγών θεσμικών προσώπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και οι δεσμεύσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις για θέσπιση προκαταβολών σε προεκλογική περίοδο με κλειστή την Ελληνική Βουλή αποτελούν την επιβεβαίωση της απαξίωσης αλλά και του έργου – παρωδία της κυβέρνησης. Ο πρωτογενής τομέας έχει καταλήξει να αποτελεί μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί για παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για γρήγορες αποζημιώσεις, δραστική τροποποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης και ένα πραγματικό και υλοποιήσιμο σχέδιο μετάβασης του πρωτογενή τομέα σε ανακούφιση και ανάπτυξη.

Η πραγματική επιλογή για τους αγρότες εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν έχει χρώμα, αλλά τον κρίσιμο χαρακτήρα επιλογής ανάμεσα στην στασιμότητα και την ανάπτυξη.

Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης)
Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News