Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Δήμαρχος Σκύδρας: Προτάσεις για την ανακούφιση των αγροτών

Δήλωση Δημάρχου Σκύδρας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ:

Όπως θα θυμόσαστε, με επιστολή μου στην κα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αηδονά, ζήτησα τη σύγκλιση σύσκεψης όλων των αρμοδίων φορέων, έτσι ώστε ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΓΑ, σχετικά με τις αδιάθετες ποσότητες ραδάκινων και φυσικά τις καταστροφές της παραγωγής σχεδόν στο σύνολο της φρουτοπαραγωγής και κυρίως στο ροδάκινο.

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε χθες 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας προτάθηκε σειρά λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Μεταξύ άλλων, ζήτησα να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να ανασταλεί η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών μας στον ΕΛΓΑ, άλλως να είναι δυνατός ο συμψηφισμός με την αποζημίωση, όπως και την άμεση προκαταβολή αποζημίωσης, εν όψει της ολοκληρωτικής σχεδόν καταστροφής.

Επίσης, ζήτησα τη συνεργασία όλων, έτσι ώστε, ξεκινώντας από τον τόπο μας να προωθήσουμε έμπρακτα το ροδάκινο Σκύδρας και γενικότερα της Πέλλας. Ενδεικτικά αναφέρθηκα στο γεγονός ότι σε καταστήματα της περιοχής μας, πωλούνται ροδάκινα, νωπά και μεταποιημένα, από άλλες περιοχές, όπως και εισαγόμενα....

Η Σκύδρα που από τη δεκαετία του '60 παράγει και καλλιεργεί ποιοτικό ροδάκινο, δεν έχει ανάγκη από εισαγωγές... ξεκινάμε, έστω και τώρα, από τα βασικά...

Όλες οι προτάσεις μας με σειρά λήψης μέτρων για την ανακούφιση των αγροτών μας, (ΕΛΓΑ για όλους τους αγρότες, με δίκαιες και γρήγορες εκτιμήσεις, με άμεση καταβολή αποζημιώσεων, με αντιχαλαζιακή από αέρος προστασία, με προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή κ.ά), από χθες βρίσκονταν στα χέρια των αρμοδίων και ήδη ανακοινώθηκε η λήψη μέτρων.

Τίθεται θέμα επιβίωσης των αγροτών μας και δεν χωρούν παιχνίδια προσωπικής προβολής και εμπάθειας ...

Η Σκύδρα και η Πέλλα έχουν τα καλύτερα προιόντα, αξίζουν το ειλικρινές και πραγματικό ενδιαφέρον όλων των αρμοδίων.

Απαιτείται συνεργασία και όχι μεμονωμένες πράξεις και εισηγήσεις που εξυπηρετούν λίγους...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News