Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Άρθρο μαθήτριας της Β' Λυκείου για την επίθεση που δέχτηκε από δεσποζόμενο σκύλο

Ως πότε πια θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;

Ως πότε πιά;

Πριν από λίγες ήμερες, καθώς πήγαινα με τα πόδια στο φροντιστήριο, μου επιτέθηκε αναίτια ένα δεσποζόμενο σκυλί που βρισκόταν ελεύθερο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακομιδή μου στο νοσοκομείο με πολλαπλά σοβαρά τραύματα στο σώμα μου, με επακόλουθο τη λήψη αντιβιώσεων, το φόβο των γονιών μου, την πολυήμερη, ψυχοφθόρα ταλαιπωρία μου στο χώρο των νοσοκομείων για αλλαγές και τα σημάδια στη ψυχή και στο σώμα μου που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ποτέ.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το δυσάρεστο γεγονός, επιδιώκω να εκθέσω ένα καίριο πρόβλημα της καθημερινότητας: ανεύθυνοι ιδιοκτήτες αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους να επιτίθενται ανεμπόδιστα στον κόσμο και ο δήμος που φέρει ευθύνη για τη μη συγκέντρωση των αδέσποτων.

Ως πότε πια θα τρέμουμε να πηγαίνουμε στις δραστηριότητές μας αλλά και μια απλή βόλτα με τα πόδια γιατί οικόσιτα αλλά και αδέσποτα σκυλιά είναι έτοιμα να μας επιτεθούν; Ως πότε θα φοβόμαστε να βγαίνουμε για ποδήλατο; Ως πότε θα βλέπουμε δήθεν <<φιλόζωους>> να δίνουν τροφή σε αδέσποτα μπροστά στην πόρτα μας, δημιουργώντας αγέλες;

Μήπως ζητάω ουτοπικά πράγματα; Νομίζω όχι, απλώς θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία πολιτισμένη, με υπεύθυνους πολίτες, με παιδεία. Πόσα ακόμη αντίστοιχα περιστατικά υπήρξαν, θα υπάρξουν και θα την <<πληρώνουν>> αθώα θύματα και ακόμη χειρότερα… μικρά παιδιά;

Μήπως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να έχουμε εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα ζώα αλλά και στους συνανθρώπους μας; Μήπως πρέπει να αναλογιστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας;

Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμη και μετά από αυτό το περιστατικό ο ίδιος ο ιδιοκτήτης άφησε ξανά ελεύθερο το σκυλί του να κυκλοφορεί χωρίς να είναι δεμένο.

Ως πότε πια θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;

Άρθρο μαθήτριας Β' Λυκείου

20 σχόλια:

  1. Πάρε την αστυνομία να το καταγγειλεις αφού είναι δεσποζωμενο, δε θέλει πολύ μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια, αυτό είναι το πρόβλημα στην περιοχή μας, όλοι παραπονιούνται αλλά στην αστυνομία δεν πάει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και νομίζεις ότι θα το καταλάβει ο ιδιοκτήτης? Πήγα στην αστυνομία για σύσταση στον ιδιοκτήτη για καλύτερη φύλαξη και βρήκα το μπελά μου. Εύγε κορίτσι μου πες τα να αγιάσει το στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω πριν ενα μηνα ειδα ενα περιστατικο στην γειτονια του ΦΑΜΙΛΗ κοντα στο γιπεδο, δεσποζομενο σκυλι πιτ μπουλ κατασπαραξε ενα αλλο σκυλο, τον ξεσκισε μπροστα στα ματια πολλων περαστικων και δεν μπορεσαμε δυστηχως να κανουμε τιποτα, καποια ατομα πηγαν στην αστυνομια μπας και συνετιστει τ αφεντικο του ενας πολλαβαρυς κυριος αλλα αναθεμα αν εγινε κατι, για μενα δεν φταινε τα σκυλια αλλα οι μαλακες τ αφεντικα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να κάνεις ένα σχόλιο για το περιστατικό, καταδικάζοντας τον ιδιοκτήτη και τους άλλους ιδιοκτήτες που αφήνουν αδέσποτα τα σκυλιά τους, λες κοροιδευτικά πάρε τηλέφωνο την αστυνομία. Γιατί; Γιατί είσαι και εσύ ένας δήθεν ζωόφιλος, από αυτούς που δίνουν μόνο δικαιώματα σε αυτούς και καμιά υποχρέωση. Ένας από αυτούς που εντελώς άμυαλα ταίζει τα σκυλιά και τα γατιά στο δρόμο, χωρίς να ενδιαφέρεται πέραν από τη συντήρησή τους, για την υγεία τους και για τους κινδύνους που διατρέχουν παιδιά και γέροι από την κυκλοφορία αυτών ανάμεσά μας χωρίς προυποθέσεις. Και έτσι ενισχύεις αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αλλά και επαναλαμβάνω ικανοποιείς την ανόητη αυτή αγάπη σου, όπως και πολλοί άλλοι, για τα ζώα. Φίλε αρχίζεις από το τέλος. Πρώτα τηρούμε τους νόμους που ισχύουν για τα ζώα και εξασφαλίζουμε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων. Γιατί πρώτα είναι οι άνθρωποι.
    Εμείς και όλοι δυστυχώς το παραβλέπουμε αυτό και πατώντας πάνω στο συναίσθημα με διάφορους τρόπους συντηρούμε αυτό το κακό, μάλιστα βρίζουμε όσους έπαθαν ζημιές από τέτοια ζώα, κατηγορώντας τους ότι αυτοί φταίνε που έπαθαν ζημίες από αυτά.
    Φίλε είμαι από χωριό και έζησα-μεγάλωσα με ζώα μικρά και μεγάλα. Χωρίς να παραβλέπω πως και αυτά είναι πλάσματα του Θεού και χρειάζονται προστασία από τον ίδιο τον άνθρωπο, στον άνθρωπο δίνω μεγαλύτερη αξία.Αν το βλέπαμε έτσι να είσαι σίγουρος ότι κανένα τετράποδο δεν θα κυκλοφορούσε στους δρόμους έτσι αδέσποτο,επειδή θα λέγαμε ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή μας. Σήμερα έχουμε μπερδέψει τα δυο αγαθά. Γιαυτό και συντηρείται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ πρώτα το κοριτσάκι που χωρίς να φταίει βρέθηκε στο νοσοκομείο.
    Τέλος θεωρώ ότι όποιος ταίζει τα αδέσποτα μέσα στους δρόμους, τις γειτονιές, τα πάρκα χωρίς να ενδιαφέρεται να συμμαζευτούν αυτά σε ένα χώρο, παραβαίνει τη νομοθεσία που ισχύει για τα ζώα. Από τα δύο θύματα φίλε μου εδώ, μεγαλύτερο θύμα είναι ο άνθρωπος.Το ζώο πλάστηκε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο. Ο άνθρωπος βέβαια έχει υποχρέωση [δεν το συζητάμε]να το αγαπάει, σε καμιά όμως περίπτωση να το βάζει στην ίδια μοίρα με αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου βλεπεις ανθρωπους να τα ταιζουν μεσα στους δρομους πανε στην αστυνομια εφοσον ειναι παρανομο, τ αλλα λογια ειναι φτωχια, οσο για το "ικανοποιεις την ανοητη αγαπη σου" λυπαμαι αλλα με κανεις αδιαφορο για το υπολοιπο σχολιο σου

      Διαγραφή
  6. μονο στην αριδαια βλεπεις αδεσποτα,μπροστα στην εκκλησια φοβασε να περασεις,ορμανε σε αμαξια σε μηχανακια...ολος ο κοσμος κανει παραπονα,μεχρι να βρεθει καποιος που θα παθει ζημια μεγαλη και μετα θα κανουν παραπονα....καπιοι αλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΑΓΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΓΡΙΕΣ ΔΥΟ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ 20 ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

      Διαγραφή
  7. Ολες οι ελπιδες πια στον καινουργιο δημαρχο να λυσει αυτο το προβλημα με σεβασμο σε ανθρωπους και ζωα
    .,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παιδιά μου φοβούνται να βγουν με τα πόδια ή με τα ποδήλατα από αδέσποτα αλλά και δεσποζομενα σκυλιά. Μέσα στην γενική ισοπέδωση των πάντων και η ανθρώπινη ζωή κατέληξε να έχει μικρότερη αξία από την σκυλίσια. Το παν μέτρον άριστον χάθηκε με όλα. Κρίμα γιατί κάποιοι δήθεν μορφωμένοι άνθρωποι νομίζουν δίνοντας αξία στα ζώα είναι πιο ιν από τους αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπερβάλεις, νομιζω οτι βγάζεις το αχτι σου σε ανυπεράσπιστα ζώα, αλήθια γυναίκα δεν εχεις; εκτος και αν εισαι γυναικα.

      Διαγραφή
  9. αυτο το αρθρο εχει ονοματεπονυμο η απλα τογραψε καποιος σκατοψυχος και το εστειλε για να γινει ντορος; αναφερθηκε στην αστυνομια; Σταυρο διασταυρωσε ποιανου ειναι το αρθρο; ειμαι σιγουρος μαλλον οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλόψυχε 7:27 είναι άρθρο μαθήτριας. Το τηλέφωνο του κηδεμόνα είναι στη διάθεση του aridaia news και τη δική σου . Το δικό σου το τηλέφωνο ποιο είναι;;;; Υ.Γ. Από όλο το άρθρο μόνο αυτό κατάλαβες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω δεν εγραψα κανενα αρθρο αρα γιατι θες το τηλεφωνο μου; δεν μπορω να πιστευω οτι θελω; κ εσυ που ξερεις λεπτομερειες;

      Διαγραφή
  11. Καταρχάς περαστικά! Είναι τρομερό να σε δαγκώνει σκύλος και πολύ επώδυνο.
    Δεύτερον, από αυτά που γράφεις υπάρχει δίποδο υπεύθυνο και θα πρέπει να του γίνει καταγγελία, αφού μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε και στο νοσοκομείο.
    Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί από αυτό το συμβάν και πάλι καταλήξαμε να κυνηγάμε τα αδέσποτα και τους φιλόζωους. Να είσαι σίγουρη τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για σένα και για όσους φοβούνται και δεν αγαπάνε τα σκυλιά, αλλά και για όλη την κοινωνία αν δεν υπήρχαν αυτοί, που είναι και οι μόνοι που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα. Ίσως θα έπρεπε να τους βοηθήσεις κι εσύ.
    Σόνια Παυλίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΣ ΔΙΠΟΔΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ. ΥΓ.ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον ανοργασμικό το πρόβλημα σου, αμεσα εκκένωση

      Διαγραφή
  13. Μια ερώτηση μόνο ρε παιδιά και απευθύνομαι στους φιλοζωους
    Εάν το σκυλί σας η οποιοσδήποτε άλλο αδέσποτο δαγκουσε το παιδί σας τι θα κάνετε θέλω να με πείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν ηταν δικο μου το σκυλι δεν θα δαγκουσε το παιδι μου και αν ηταν αδεσποτο θα φροντιζα αν ειχα χωρο σπιτι μου να το παρω και αυτο γτ καποιος ειναι υπευθυνος για αυτα τα ζωα που ειναι εκει εξω καποιος τα αφησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News