Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μάριος Παπαγεωργίου: Η αποκάλυψη που «πάγωσε» τους δικαστές

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου για σειρά κατηγοριών

Μια αποκάλυψη από πρώην κρατούμενη φέρνει ανατροπές στην υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Η γυναίκα ήταν συγκρατούμενη με την σύζυγο του φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής και της δολοφονίας. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου για σειρά κατηγοριών.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 73χρονου φερόμενου εγκεφάλου για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα τριών κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε έγγραφο που προσκομίστηκε στην εισαγγελέα, μετά το τέλος της αγόρευσής της, με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Στο έγγραφο η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Η αγόρευση της εισαγγελέως για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Η εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας τα όσα προέκυψαν από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και συγκεκριμένα, όπως μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο με έναν πυροσβεστήρα.

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον 73χρονο, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούενο που σκέφτεται “ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι;” Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει», ανέφερε, προσθέτοντας «τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι ο 73χρόνος είναι ένας άνθρωπος «πανέξυπνος και μεθοδικός, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» που κατάφερε να γίνει η πατρική φιγούρα για το Μάριο και το στήριγμα της μητέρας του, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα.

Τελικά ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό «έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή, αποτρέποντας τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Η εισαγγελέας τόνισε παράλληλα πως ο λόγος της δολοφονίας είναι γνωστός μόνο στους κατηγορουμένους. «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π. Μιχαλεάκος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του Μιχαλεάκου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο 73χρόνος φερόμενος ως εγκέφαλος, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News