Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Με ποιους θα συνεργαστεί ο Χρήστος Μπάτσης για το μαγικό «14»;

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Μπάτσης έχει επιλέξει μέχρι στιγμής τουλάχιστον να μη συζητήσει με τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά να εξετάσει μεμονωμένες περιπτώσεις Δημοτικών Συμβούλων

Κινήσεις με στόχο τη δημιουργία πλειοψηφίας, πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος θα κληθεί να διοικήσει με 7 Δημοτικούς Συμβούλους, ελέω «Κλεισθένη».

Όπως ακούγεται έντονα, μέχρι σήμερα η μόνη συνεργασία που φαίνεται ότι μπορεί να ευδοκιμήσει, είναι αυτή με την παράταξη του Νίκου Παρούτογλου. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σημαντικές αξιώσεις για να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Ακόμα κι αν προχωρήσει όμως, μαζί Μπάτσης και Παρούτογλου συμπληρώνουν 13 έδρες και όχι 14 που απαιτεί η πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή, οι παρατάξεις Σάκη Χατζηδημητρίου και Δημήτρη Μπίνου μαζί, συμπληρώνουν 14 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι σε περίπτωση που κινηθούν συντεταγμένα, μπορούν να έχουν την πλειοψηφία.

Όπως είναι επίσης γνωστό, ο Δήμαρχος ορίζει με δική του απόφαση μόνο τους πέντε Αντιδημάρχους. Οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Διοικητικά Συμβούλια σε Λουτρά, ΔΕΥΑ, ΔΗΚΕΑ, ΚΕΚΠΑ, Επιτροπές πρέπει να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστούν. Επίσης, τις πρώτες μέρες η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει, ότι ο νέος Δήμαρχος έχει να λύσει μία δύσκολη εξίσωση.


Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεύμα που πραγματοποίησε o κ. Μπάτσης μαζί με τον Γιάννη Κετικίδη το μεσημέρι της Πέμπτης σε γνωστό εστιατόριο, με τους δύο εν ενεργεία Αντιδημάρχους, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Εξαπλατάνου Γιώργο Γούδη (Αμερικάνο). Ο πρώτος δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Μπάτσης έχει επιλέξει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να μη συζητήσει με τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά να εξετάζει μεμονωμένες περιπτώσεις Δημοτικών Συμβούλων. Έτσι, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στραφεί σε ανθρώπους που θεωρεί ότι μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις, με στόχο να προσεγγίσει κάποιους από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους. 

Το ρεπορτάζ πάντα τρέχει και οι επόμενοι μήνες θα δείξουν...

15 σχόλια:

  1. Ο νεος Δημαρχος ειναι καλο να κατανοησει οτι εχει επτα εδρες δηλαδη στην πραξη ειναι Δημαρχος μειωψηφιας.
    Πρεπει να καταλαβει οτι δεν εχει το 60% και οτι οσα εχει πει εως σημερα θα μετρησουν πολυ στον τροπο διοικησης την επομενη ημερα.
    Επισης πρεπει να ξερει οτι ολοι οσοι τον βοηθησαν να εκλεγχθει τον βοηθησαν για την παρτη τους.
    Και εννοειτε ολα οσα τους εχει υποσχεθει πρεπει να τα υλοποιησει για να φιοικησει αλλα πως θα γινει αυτο οταν τους μισους τους ελεγε προδοτες και τους αλλοτς μισους ψευτες.
    Πως θα γινει αυτο οταν ακομη και σημερα καθοδηγειτε απο τον βαρονο της πολιτικης ζωης του τοπου τον πατριαρχη του καρεκλοκενταυρου συστηματος της αυτοδιοικησης και απο τον επαγγελματια ληστη της αυτοδιοικησης που εκανε το καθηκον του πολιτικου επαγγελμα αυτοδιοικητικου πολιτικου διδασκαλου σαν να μην εφτανε ο ενας μισθος επρεπε να πατει και τα ρεστα απο την διαχειρηση του Δημου.
    Με αυτους λοιπον καθοδηγητες δεν μπορεις να πας μπροστα γιατι δεν ειναι ολα παζαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπατσης και επιλογες ας γελασω...
    Απολαυσε αδερφακο τον θρονο του Δημαρχου και ασε τους αλλους να διοικησουν.
    Ξερεις εσυ αυτους που σε καθοδηγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΝΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗ. ΠΑΡΕ ΠΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΤΙΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΦΕΙΑΔΗ… ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ… ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ… ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ… ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…

      Διαγραφή
    2. 6.32 φαίνεται ποιος πονάει. Εσύ είναι σίγουρο ότι έχεις μεγάλους πόνους.

      Διαγραφή
    3. 6.32 μια τριχα απ τ αρ..... του Σταυρου εισαι, θες πολλα ψωμια για να τον φτασεις, αντε βρασε στο ζουμι σου

      Διαγραφή
  4. Ξερεις κατι Κυριε Δημαρζε προσγειωσου ζητησε συγνωμη για τις εκφρασεις σου διωξε οσους σου εκαναν κακο και διχασαν τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο τσιμτσιριδης δεν ηταν υποψηφιος;;;;;;επειδη ειναι 5χρονια αντιδημαρχος το θεωρουσα αυτονοητο γιαυτο και ρωταω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Τσιμτσιρίδης επειδή ψάχνει δουλειά ετοιμαζει το εδαφος για γενικός γραμματέας του Δήμου. Για κορόιδο τον περνάτε τον Γιώργο;

      Διαγραφή
    2. Με κανα 2-3 θα μπαινε με τα μπουνια.... ξερει αυτος

      Διαγραφή
  6. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗ ΓΕΣΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπάτσης μακριά από τσιμτσηριδη.καηκες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα ρε παιδια χαμπαρι δεν πηρατε ξερετε με ποσους σταυρους διαφορα κερδισε ο Μπατσης...
    3000 και βαλε....
    Το μηνυμα του κοσμου δεν το πηρατε ακομη..χαμπαρι......
    Ξεκαθαρα ο κοσμος θα τους παρει με της πετρες αν κανουνε μαγκιτσες..
    Ολοι μαζι στηριζουμε για το καλο του τοπου μας...
    Ετσι δεν ειναι κυριοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς. Ο κόσμος τον πίστεψε με μεγάλη διαφορά. Μην παρεκκλίνει για το καλό του τόπου πρωτίστως.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News