Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Έντονο παρασκήνιο για τον μαγικό αριθμό «14»

Έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το νέο σχήμα που θα δημιουργήσει ο Χρήστος Μπάτσης

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το ζήτημα της απλής αναλογικής για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αλμωπίας, όπου ο νέος Δήμαρχος θα κληθεί να διοικήσει έχοντας εξασφαλισμένες μόλις 7 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα, η μόνη συνεργασία που φαίνεται ότι μπορεί να ευδοκιμήσει, είναι αυτή με την παράταξη του Νίκου Παρούτογλου. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σημαντικές αξιώσεις για να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Ακόμα κι αν προχωρήσει όμως, μαζί Μπάτσης και Παρούτογλου συμπληρώνουν 13 έδρες και όχι 14 που απαιτεί η πλειοψηφία.

Την ίδια στιγμή, τόσο από την πλευρά του Σάκη Χατζηδημητρίου, όσο και από την πλευρά του Δημήτρη Μπίνου, γίνεται λόγος για αρραγείς παρατάξεις, οι οποίες μαζί συμπληρώνουν 14 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι έχουν την πλειοψηφία.

Απαραίτητη η πλειοψηφία

Ο Δήμαρχος ορίζει με δική του απόφαση μόνο τους πέντε Αντιδημάρχους. Οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Διοικητικά Συμβούλια σε Λουτρά, ΔΕΥΑ, ΔΗΚΕΑ, ΚΕΚΠΑ, Επιτροπές πρέπει να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστούν. Επίσης, τις πρώτες μέρες η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχει το δικό του ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε, πως τα ζήτημα πλειοψηφίας που αντιμετώπισε ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος στη μέση της θητείας του, τα είχαν εκμεταλλευτεί κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο Χρήστος Μπάτσης, ο Γιάννης Κετικίδης και ο Δημήτρης Βέσκος και προσπάθησαν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο ακόμα και διαδικασίες όπως η εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή Επιτροπών.

Πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το νέο σχήμα που θα δημιουργήσει ο Χρήστος Μπάτσης. Ο Γιάννης Κετικίδης θα είναι μάλλον ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας. Ο Δημήτρης Βέσκος επιθυμεί να είναι ο νέος Πρόεδρος των Λουτρών, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μπάτσης, είναι να προτείνει τον κ. Βέσκο για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

23 σχόλια:

  1. Γράψε και την χισκακη γενική γραμματεία του δήμου γιατί ο Μπάτσης είναι για τα ανάθεμα.. και μην ξεχνάμε να πούμε γιατί μερικοί έχετε κοντή μνήμη.. ο κ. Μπάτσης είχε πει στο προεκλογικό σποτ πως έφυγε γιατί κυβερνούσαν στο δήμο άτομα τα οποία δεν τα είχε εκλέξει ο κόσμος.. οπότε αναρωτηθείτε μόνοι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜ ΔΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΠΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤ ΣΟΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε είναι για το ανάθεμα όσοι τον ψήφισαν κύριε 11 05?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έρθει ο καιρός που δούμε την πρώτη παραίτηση δημάρχου στην Αλμωπία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ συνέχισε τραχανοπλαγια να ρίχνεις την λάσπη σου σε τσούζει ακόμα για

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εμείς ψάχναμε αντιδημάρχους σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπατση μην μασας απο τιποτα προχωρα
    Αλλωστε το λεει και η μεγαλη σου νικη την δευτερη κυριακη...
    Ο κοσμος κυρ. Βαφειαδη κ.λ.π επιλεξε και εστειλε και ενα μηνυμα ....
    Αλλα αν το συστημα δεν θελει αυτοδυναμιες θα το παμε και κοντρα .....
    Γερα υλοτομε- αγροτη- τσομπανε..
    Κυρ. Βαφειαδη θα ηθελα να το δω το μηνυμα μου σε παρακαλω..
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόεδρο στα λουτρά θέλουμε τον δημοτικό που βγάλαμε από το Λουτράκι,τί δουλειά έχει ο Βεσκος στα λουτρά;ααααα ξέχασα ότι ο βεσκος ςπι δημαρχίας οδοντίατρου προσπαθεί να μπει στα λουτρά, αλλά ξεχνάει ότι εδώ στο Λουτράκι υπάρχουν και οι σύλλογοι ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων,δεν αφήνουμε τα λουτρά σε κανέναν επιτήδειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρχισατε να μαλωνετε μεταξυ σας; αρε γλεντια

      Διαγραφή
  9. Η ΚΥΡΙΑ ΧΙΣΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΤΣΗ[ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ] ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους ικανους τους ψηφιζει ο κοσμος, ετσι δεν ειναι Μπατση; ποια ειναι η κυρια λοιπον;

      Διαγραφή
  10. Για τον κάθε πρόεδρο σε τέτοιες θέσεις, πρέπει να εξετάζεται ο βίος και η πολιτεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε τι άγχος που έχεις..... βρε Σταυρακη... Θα ζήσουμε και χωρίς εσας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπίνος κ Χατζηδημητρίου πρέπει να τους πάνε τρένο,,ν δουν από που βγαίνει ο ήλιος!!Στη πόλη των τυφλών θελει ν διοικήσει ο μονόφθαλμος... Άντε γειά ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η φωτογραφία δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Μπάτσης και ο Βέσκος τρέχουν πίσω από τον Μπίνο. Αφού είδε ο Χρηστάρας ότι δεν μπορεί να βασιστεί στον Τσάνταλη και στον Παρούτογλου, τ΄ψρα αρχίζει και ψάχνετε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Μπατση!Ξεχνάμε όλοι ότι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή δείχνει το νικητή! Και ο Μπάτσης Δεν ήταν νικητής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τζαμπα μιλατε ηδη εχουν πουληθει καποιοι του Μπινου, αρα πλειοψηφια θαχει ο Μπατσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά αυτός ο Μπάτσης σας έγινε πονοκέφαλος και στομαχόπονος.χωνεψτετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι "καλη" μου ο Μπατσης πλεον ειναι ο επόμενος Δημαρχος όπως αυτός πολεμουσε κ εριχνε πυρά στον Δήμαρχο με τον οποίο εκλέχθηκε ηρθε τωρα η σειρά του να δει τι είναι πονοκέφαλος.χωνεψτε το!!

      Διαγραφή
  17. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΣΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ? ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε αυτός θέλει να το φαντάζεται πίστεψε με. Εσύ όμως έχεις σκάσει που δεν θα είσαι

      Διαγραφή
  18. Τα Λουτρα καλα θα κανουν καποια στιγμη να προσλαβουν καποιον εκτος παραταξεων που ν χει γνωση..και οχι ψηφους στο τσεπακι του..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο!!! θέλει κάποιος εκτός

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News