Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η συντριπτική ήττα του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη φέρνει εκλογές στις 30 Ιουνίου

Το παρασκήνιο της απόφασης

Δραματικό διάγγελμα από τον Αλέξη Τσίπρα. Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει πρόωρες εκλογές μετά τον β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών. Η 30ή Ιουνίου πιθανότερη ημερομηνία. Το παρασκήνιο της απόφασης. Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός, θα τη δώσετε όλοι και όλες εσείς».

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τον β’ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μονόδρομος. Η συντριπτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, δεν του άφηνε πολλά περιθώρια.

Ήδη όπως από νωρίς σας ενημέρωσε το Newsit.gr, ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη του να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές. Εισηγήσεις τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειχνε να απορρίπτει.

Οι στενοί του συνεργάτες συνυπολόγισαν πως η διαφορά δεν είναι διαχειρίσιμη, καθώς ακόμη και τα έμπειρα στελέχη της Singular έκαναν λόγο για «διαφορά αυτοδυναμίας».

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στις 23:53 απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο έθεσε και το δίλημμα με το οποίο θα πορευθεί προς τις εθνικές εκλογές, λέγοντας:

«Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την απόφαση, αν επιθυμεί ένα σχέδιο για την στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια του ΔΝΤ. Πάντα ο ελληνικός λαός ήταν το στήριγμά μας. Απευθύνομαι πάλι με ειλικρίνεια και τους ζητώ την εντολή. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές την εντολή την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός». Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα«.

Δείτε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

4 σχόλια:

  1. Σιφάκη πες αλευρι χα..χα..χα.. 16% πήρες στην Πέλλα; χα..χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το πρόβλημα σας, είναι ο Σηφακης που σε όλη την διάρκεια της θητείας του παλεύε για το καλό της Πέλλας, τι να πω!!! Γυρίστε ΣΕ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο τίποτα..... Ειλικρινά, λυπάμαι.... Ο Σηφακης άξιζε και αξίζει, γι αυτό άλλωστε ασχολιοσασταν μαζί του με κακεντρεχη και αηθη σχόλια.... Σηφακη..... Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα...αξιζεις ρε φίλε!!!!

      Διαγραφή
  2. Επιτέλους!!!! Τελειώσαμε με αυτό.... το μόρφωμα!!! Θα καθαρίσει ο τόπος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΤΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News