Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Αριδαία: Παρουσίασε τη νέα της ποιητική συλλογή η Βάσω Ρουμελή (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτογραφίες

Τον «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ» παρουσίασε η συντοπίτισσα ποιήτρια Βάσω Ρουμελή, μαζί με τον σύλλογο φίλων μουσικής «ΑΡΙΩΝ» και τις εκδόσεις «Ινφογνώμω», το απόγευμα της Κυριακής στο κατάμεστο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Ήταν μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση, όπου η ποίηση, η πεζογραφία, η μουσική και το θέατρο έσμιξαν στην παλέτα της τέχνης. Η ποιητική συλλογή θα ξεδιπλώθηκε με διαδραστικό τρόπο, χωρίς κουραστικές εισηγήσεις, με μοναδικό σκοπό να πετύχει το προσκύνημα στην πατρίδα και τον έρωτα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης και ο επίσης συντοπίτης μας ποιητής Γιώργος Μπίνος, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά η χορωδία του «Αρίωνα».
 
Βιογραφικό

Η Βάσω Ρουμελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα τελευταία δέκα έξι χρόνια κατοικεί μόνιμα και εργάζεται ως υπάλληλος ΟΑΕΔ στην πανέμορφη Αριδαία του Νομού Πέλλας. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του Νόστου» εκδόθηκε το 2016 από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων. Έχει βραβευτεί με έντεκα (11) βραβεία σε παγκόσμιους και εθνικούς διαγωνισμούς ποίησης. Μετά από τρία περίπου χρόνια έρχεται ο «Προσκυνητής» να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, την στεριά με την θάλασσα, τους στίχους με την μουσική…








2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News