Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Θ. Μουρατίδης: «Όλοι μαζί για την Αλμωπία της Καρδιάς μας»


Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Aridaia News ο κ. Θεόδωρος Λ. Μουρατίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας από τη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου με το συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου.

Διαβάστε την:

1. Κύριε Μουρατίδη, είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε ενεργά με τα κοινά. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

«Είμαι 29 ετών, απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώ Τεχνικό Γραφείου επί της οδού Κύπρου 3 τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω δραστηριοποιηθεί με Συλλόγους της περιοχής μας, έχω διατελέσει για 6 χρόνια Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κωνσταντίας. Στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, ήμουν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών και στη συνέχεια διετέλεσα υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού στην ΟΝΝΕΔ Ξάνθης. Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, αποφάσισα να παραμείνω και να στηρίξω τον τόπο μου».

2. Ποιοι λόγοι σας παρακίνησαν να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου;

«Ως ενεργός πολίτης, παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια τη μεγάλη προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και θα έβαζα ένα θετικό πρόσημο όσον αφορά στον τρόπο που διαχειρίστηκε τη Διοίκηση του Δήμου. Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια και σίγουρα υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης, όμως είναι βέβαιο ότι έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που δεν ήταν αδιάφορη στα προβλήματα του τόπου μας. Επίσης, εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια του Δημάρχου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε πολύ όλα αυτά τα χρόνια και απέδειξε ότι δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αυτό βέβαια, δεν αναγνωρίστηκε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως η κοινωνία μας είναι ώριμη να κρίνει πρόσωπα και συμπεριφορές. Τέλος, είναι για μένα πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την Μακεδονία μας, ο Δήμαρχός μας πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών».


3. Αναφέρεστε στις διαφοροποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων από την ομάδα του σημερινού Δημάρχου;

«Προσωπικά θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται ενεργά με τα κοινά, κρίνεται καθημερινά από τη συνολική του πορεία. Σίγουρα, είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι άνθρωποι που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου και υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις, αρνήθηκαν στη συνέχεια να υπερασπιστούν ακόμα και τη δική τους προσπάθεια, που κατά τη γνώμη μου ήταν σημαντική. Παρόλαυτά, η επόμενη μέρα των εκλογών, καλό θα είναι να μας βρει ενωμένους για το καλύτερο αυτού του ακριτικού τόπου».

4. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στο Δήμο μας;

«Εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω νέων πληροφοριακών συστημάτων με στόχο την αποδέσμευση των εργαζομένων των υπηρεσιών και την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. γεωθερμικό πεδίο Λουτρών), ηλιακή ενέργεια, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων όπου αυτό είναι εφικτό, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στο Δήμο μας σε βάθος χρόνου και με σωστό προγραμματισμό. Επίσης, η διαχείριση της καθημερινότητας, θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί. Όλα αυτά σε ένα γενικό πλαίσιο, στο οποίο δεν είναι δυνατό να εμβαθύνουμε σε αυτή τη συνέντευξη».

5. Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας;

«Θέλω να τους καλέσω να εμπιστευτούν το συνδυασμό μας, που απαρτίζεται από ανθρώπους τίμιους και ικανούς. Επίσης, τους ζητώ να με τιμήσουν με την ψήφο τους και να μου δώσουν την ευκαιρία να προσφέρω κι εγώ με τις γνώσεις μου και με τη διάθεση για προσφορά και να εργαστώ μαζί με όλη την ομάδα για την Αλμωπία της Καρδιάς μας». 

https://www.facebook.com/%CE%97-%CE%91%CE%BB%CE%BC%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-542132172949003/?ref=bookmarks

8 σχόλια:

  1. Εύχομαι να εκλεγείς και θα τα πούμε εν καιρώ, για τους νέους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά του κομματικού σωλήνα δεν θέλουμε.Προτιμούμε νέους που προτίμησαν να είναι στο Μπίνο και χωρίς τέτοιο κομματικό παρελθόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο κείμενο διάβασες εσυ ; Μια χαρά τα λέει ο νέος από επανω

      Διαγραφή
  3. κυριε μουρατιδη....εσεις οι δεξιοι για να ξεκαθαριζουμε ...θεωρειται ολους πλην εσας αφελης σε οτι εχει σχεση με την συμφωνια των πρεσπων(μιλαμε για την μεγαλυτερη προδοσια)και αυτο θα σας κοστισει,καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικός νέος εξαιρετικός επιστήμονας! Μακαρι να είχαν όλοι το ήθος σου Θεόδωρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προχωρα και μην ακούς κανέναν! Θα είσαι πρωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλο που μπαινουν καινουργια προσωπα στην πολιτικη σκηνη του τοπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News