Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Σημαντική βράβευση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Σκύδρας σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης

Το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΓΥΛ) Σκύδρας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με συλλογική εργασία όπως προβλεπόταν

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΓΥΛ) Σκύδρας, καθώς είναι το μοναδικό ειδικό σχολείο που βραβεύτηκε στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Νεότητας, με τη στήριξη της UNESCO και άλλων φορέων. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού επιμελείται η καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Τεργέστης Prof.ssa Gabriella Varela Gruber. Ο Διεθνής αυτός Διαγωνισμός Ποίησης έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικούς θεσμούς του είδους του στην Ιταλία και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος πάνω από 6.500 άτομα. Απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και σε όλα τα σχολεία απ’ όλο τον κόσμο. Στο διαγωνισμό προβλέπεται ειδικό διαγωνιστικό τμήμα για Σχολεία.

Το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΓΥΛ) Σκύδρας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με συλλογική εργασία όπως προβλεπόταν. Το θέμα του ποιήματος δημιουργήθηκε από δύο μαθητές που είπαν ότι πρέπει να γράψουμε κάτι διαφορετικό που να μην το έχουν σκεφτεί άλλοι. Μαζεύτηκε λοιπόν η ομάδα των μαθητών μαζί με την καθηγήτρια και λέγοντας ο καθένας λέξεις και φράσεις, δημιουργήθηκε το ποίημα, το οποίο ονομάστηκε «Το χαμογελαστό παράθυρο».

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι:

Σαββόπουλος Παναγιώτης
Τσιμπρή Παρασκευή
Παρίσης Δημήτριος
Καλούλη Ελισάβετ
Ιγνατιάδης Ιωάννης
Σεφερίδης Χρήστος
Περτσινίδου Κυριακή
Πασέβα Πέτκα
Τουρλόμης Δημήτριος
Ιωακειμίδου Σωτηρία
Σαββίδης Ευστάθιος

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:

Ζέλου Παναγιώτα
Μουσικός

Το ποίημα βραβεύτηκε επειδή είναι ένα «χαμογελαστό» ποίημα από την αρχή μέχρι το τέλος, βγάζει συναίσθημα και δίνει ένα ηθικό δίδαγμα με ωραίο τρόπο.

Η συγκεκριμένη διάκριση ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κατά τη διάρκεια της σχολικής ημερίδας «Εκπαίδευση και Λαογραφία» που πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News