Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Γ. Καρασμάνης: «Όλοι μια γροθιά για το Φράγμα Αλμωπαίου»

Ανακοίνωση

Η Κυβέρνηση μας εμπαίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και μας εξαπατά!

Ο λόγος, για άλλη μια φορά, για την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής). Ένα έργο που, όπως ο Καρασμάνης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει, είναι τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας: Θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στις πεδιάδες Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών, θα προστατέψει το Περιβάλλον (Τάφρος Τ66), θα ¨ρίξει¨ στην οικονομία του Νομού 400-500 εκατομμύρια, ως έργο πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα, με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, και με διασφαλισμένη την πίστωση 120 εκ. από το 436 εκατομμυρίων του Μέτρου 4.3.1 του ΠΑΑ 2014-2020 επί υπουργίας Καρασμάνη.

Για ακόμη μια φορά, με αστείες και ανυπόστατες δικαιολογίες, και με συστηματικές αστήρικτες κωλυσιεργίες, επιχειρούν να ¨πάνε¨ το έργο στις καλένδες, και με τα κοινοτικά χρήματα που είχε διασφαλίσει ο Καρασμάνης, να χρηματοδοτήσουν έργα δικών τους επιλογών και συμφερόντων! Όπως ακριβώς είχε γίνει και με το προηγούμενο Πρόγραμμα (2007- 2013), όταν με ίδιες μεθοδεύσεις και κωλυσιεργίες ακύρωσαν τον καθόλα νόμιμο διαγωνισμό της μελέτης και προκήρυξαν νέο, για να παραπέμψουν το έργο στις καλένδες.

Την πρώτη φορά – το 2011 – άλλαξαν το καθεστώς των δημοπρασιών. Και τώρα, με καθυστέρηση τρεισήμισι χρόνων, έβγαλαν την απόφαση των ¨περιβαλλοντικών όρων¨, μετά από τρεισήμισι χρόνια, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμη το πρώτο τρίμηνο του 2015. Και, ενώ λέγανε ότι όλα είναι έτοιμα για δημοπράτηση, αιφνιδίως τώρα μας λένε ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένας δασικός δρόμος, να ξαναρχίσουμε δηλαδή – φτου κι’ απ’ την αρχή που λέει ο απλός λαός – μια… νέα μελέτη! Για τον οποίο, όπως έχουμε αποδείξει με την τελευταία μας Ερώτηση, μπορεί σε λίγα 24ωρα να είναι έτοιμη, όπως λένε έγκυροι μελετητές.

Η δήθεν «απάντηση» λοιπόν του Υπουργού στην τελευταία Ερώτηση, είναι ¨καρμπόν¨ της προηγούμενης. Με τη μόνη διαφορά ότι ενώ στην προηγούμενη Ερώτηση, μας έλεγαν ότι η αρμόδια Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του Υπουργείου θα προτείνει το έργο στο μέτρο 4.3.1 για την κατασκευή του, στην τελευταία απάντηση, μας λέει ότι δεν υποβλήθηκε η σχετική πρόταση από την αρμόδια Διεύθυνση!

Με δύο κουβέντες: Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η μελέτη του Φράγματος! Εδώ και… 13 χρόνια!!

Ο λόγος είναι προφανής: Και αυτό το μεγάλο έργο θέλουν να το πάνε όπου τους εξυπηρετεί κομματικά! Να πάρουν τα λεφτά και να τα πάνε εκεί που τους συμφέρει. Ακριβώς όπως έγινε με το σκάνδαλο – «κλοπή» με 120 εκατομμύρια του οδικού άξονα Έδεσσας – Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας.

Το ερώτημα είναι: Θα τους αφήσουμε; Θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το ίδιο ανοσιούργημα;

Η απάντηση από τον Γιώργο Καρασμάνη είναι «όχι»! Θα κάνει το καθήκον του! Θα επανέλθει με νέα Ερώτηση στη Βουλή!

Οι Φορείς του Νομού μας τι θα κάνουν; Θα ακολουθήσουν; Το «πώς» το ξέρουν! Ο καθένας από το δικό τους μετερίζι!! Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει δικαιολογία του τύπου «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν ξέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News