Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Νίκος Ρίζος: Ανακύκλωση στην Αριδαία, η θετική πλευρά

Ανακοίνωση

Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά.

Επισης η διαδικασία όπου τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα.

Μέρος της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά.

Ανακύκλωση είναι ακόμα και η κομποστοποίηση που κάναμε όλοι μικροί στα χωριά μας ,αλλά και κάνουμε ακόμα πολλοί από εμας, μαζεύοντας φλούδες από λαχανικά, φρούτα και χόρτα κάνοντας τα φυτόχώμα.

Σήμερα στην Αριδαια 60 επιχειρήσεις (λιγες θα ελεγα) κάνουμε ανακύκλωση στο γυαλί, μαζεύοντας το διόλου ευκαταφρόνητο τονάζ των 4 τόνων γυαλιού κάθε μήνα(δυο σχεδόν κιλά, έκαστη επιχείρηση, κάθε μέρα). Ανακύκλωση στην Αριδαια, γίνεται και στις μπαταρίες από την εταιρία Αφής, σημεία της υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε τράπεζες.

Ανακύκλωση γίνεται και σε ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Αριδαιας, σχεδόν σε όλα τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθως και στο εργοτάξιο του δήμου.

Ανακύκλωση γίνεται και στα τηγανελαια από πολλά εστιατόρια και φαστ φουντ της Αλμωπίας.

Υπάρχει λοιπόν και η θετική πλευρά και αυτή είναι ότι "ανακύκλωση γίνεται", το θέμα μας είναι αν μπορεί να ενταθεί, να απλωθεί παντού σε όλα τα υλικά, ώστε να συμμετέχουμε όλοι όπως πρέπει, διότι η ανακύκλωση έχει ως κύριο παράγοντα επιτυχίας τον άνθρωπο, τον αλμωπαιο πολίτη.

Νίκος Ρίζος
Επιχειρηματίας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με τον Δημήτρη Μπίνο

4 σχόλια:

  1. Νικο μηπως ξερεις να μας πεις εδω και καποια χρονια που ενω εμεις και τα παιδια μας κανουμε την διαλογη σκουπιδια και ανακικλωσιμα υλικα που καταληγουν στ τελος ολα μαζι...
    Θελεις Νικο να σου πω? Ολα μαζι στην χωματερη Νικο μου Νικο μου εκει καταληγουν ολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:42με όλο τον σεβασμό Μα νομίζω πως στο σχόλιο σου έχω απαντήσει ήδη, κλείνοντας το άρθρο : «Υπάρχει λοιπόν και η θετική πλευρά και αυτή είναι ότι "ανακύκλωση γίνεται",το θέμα μας είναι αν μπορεί να ενταθεί, να απλωθεί παντού σε όλα τα υλικά , ώστε να συμμετέχουμε όλοι όπως πρέπει ,διότι η ανακύκλωση έχει ως κύριο παράγοντα επιτυχίας τον άνθρωπο ,τον αλμωπαιο πολίτη». Ριζος Νίκος

      Διαγραφή
  2. Ποιος λοιπόν δεν γνωρίζει ότι καταλήγουν στην χωματερή ;
    Όλοι στην Αλμωπία .
    Ποιος λοιπόν καταστρέφει αυτό που εσυ και τα παιδιά σου κάνετε ;
    Ο ασυνείδητος που πετά μη ανακυκλώσιμα στον μπλε κάδο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο Όλοι μας την ανακύκλωση.
    Μπράβο Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News