Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Μαθητές απ' όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην 2η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Λαογραφία» στην Αριδαία (ΦΩΤΟ)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ Η 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά στην Αριδαία, διημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέσω της διημερίδας, δόθηκε έμφαση στην ανάλυση όψεων του λαϊκού πολιτισμού (κοινωνική συγκρότηση, ήθη και έθιμα, χοροί, λαϊκή λογοτεχνία, υλικός πολιτισμός/λαϊκή τέχνη) που εμπεριέχονται σε πολλά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα από μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, σκοπός της διημερίδας ήταν να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και στην κεντρική πλατεία Αριδαίας και συμμετείχε πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, που παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στην άρτια διοργάνωση. Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμά Μπαχαράκη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρήστο Χουρσόγλου, την Π.Ε. Πέλλας και όλους τους εθελοντές. Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τους συλλόγους και τους μουσικούς που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών που συνέδραμε οικονομικά, τους τεχνικούς και όλους όσους βοήθησαν γι’ αυτή την υπέροχη εκδήλωση.
















































1 σχόλιο:

  1. κοιτάω ολους που πολιτευονται και ξεχωρίζω πολιτική οντότητα, το ονομα αυτου Πέτρος Ζέρζης, διαφορά ολοφάνερη, ολοι οι αλλοι απλά οδοντόκρεμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News