Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Αυτοί είναι οι 16 πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκπλήξεις και τα "σιγουράκια"

Τα πρώτα 16 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπλήξεις και τα "σιγουράκια". Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Πλουμπίδης, γιος ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Νυν ευρωβουλευτές, πρώην υπουργοί, δημοσιογράφοι, πρώην πρύτανης, στέλεχος της ομογένειας, γιος ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και άλλες εκπλήξεις απαρτίζουν την λίστα με τα πρώτα 16 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Κάποια από αυτά τα ονόματα είχε μεταδώσει από νωρίς σήμερα το newsit.gr.

Έτσι, εκτός από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τον Στέλιο Κούλογλου, στο ψηφοδέλτιο βρίσκεται ακόμα ο δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης, η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, αλλά και κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και ο Γιόνους Μουχαμεντί, πρόεδρος του ελληνικού Φόρουμ Μετανάστευσης. Ο Γιονούς Μοχαμαντί είναι από το Αφγανιστάν και το 2016 είχε επιλεγεί από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τιμηθεί με το βραβείο «Alison Des Forges» για την ακτιβιστική δράση του.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύγκλιση των εκπροσώπων συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν το κάλεσμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική συμμαχία. Ο στόχος είναι να διοργανωθεί μια εκδήλωση στις 27 Μαρτίου.

Εκεί, θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου και το κοινό ψηφοδέλτιο και θα συγκροτηθεί μια κοινή εκλογική επιτροπή των ευρωεκλογών.

Οι πρώτοι 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Στέλιος Κούλογλου

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Δημήτρης Πλουμπίδης

Ιωάννα Τσάτσου Παπαδημητρίου

Κώστας Αρβανίτης

Μυρσίνη Λοΐζου

Όλγα Νάσση (πρόεδρος ομογενών στην Ιταλία)

Γιώργος Χρηστάκης

Θεοδόσης Πελεγρίνης

Γιάννης Μουζάλας

Γιονούς Μουχαμαντί

Ιωάννα Κοντούλη

Φωτενή Σκοπούλη

Μουσταφά Οφούκ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει στην Κουμουνδούρου κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη που συγκροτούν το προοδευτικό μέτωπο και ανήκουν σε άλλους προοδευτικούς φορείς προκειμένου να αποφασιστούν οι υποψήφιοι που θα ανήκουν στην Κεντροαριστερά.

Στην σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, ενώ σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες υπουργών, το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί τελευταίο και αφού θα έχει ολοκληρωθεί το 99% του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News