Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Φούστανη: Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων της ηρωϊκής μάχης του Σκρα (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτογραφίες

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην τοποθεσία Τούμπα Φούστανης, στη μνήμη των πεσόντων της ηρωϊκής μάχης του Σκρα. Κοινός γνώμονας η Μνήμη και η Ανάδειξη της Ιστορίας της Μακεδονίας αλλά και η Διατήρηση της μνήμης αυτής.

Τα οστά των νεκρών της μάχης του Σκρα μεταφέρθηκαν τη δεκαετία του 1920 στη περιοχή του χωριού Φούστανη του δήμου Αλπωπίας και τοποθετήθηκαν σε ένα κοινοτάφειο – οστεοφυλάκιο που βρίσκεται στη κορυφή χαμηλού υψώματος νότια του χωριού Φούστανη, λίγο δυτικά της οδού Εξαπλάτανος – Φούστανη, γνωστή και ως τοποθεσία Τούμπα. Το οστεοφυλάκιο αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους χώρους ταφής πεσόντων στρατιωτικών μας, που έπεσαν σε μία και μόνο μάχη!

Συγχαρητήρια στους κατοίκους του χωριού για την πρωτοβουλία και ιδιαίτερα στη Δήμητρα Δούλη που είχα καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση της τελετής.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News