Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Θοδωρής Μουρατίδης: «Πολιτικός αμοραλισμός»

Άρθρο του Θεόδωρου Μουρατίδη

Ως γνωστόν ο αμοραλισμός είναι η απόρριψη των ηθικών κανόνων και ευρύτερα ο τρόπος ζωής και λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικών ενδοιασμών, το δόγμα ο <<σκοπός αγιάζει τα μέσα>> νομιμοποιεί και το πιο αθέμιτο μέσο για την επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου.

Στην πολιτική ζωή ο αμοραλισμός κρατεί από την δημιουργία του πολιτικού μας συστήματος, από αυτή την μάστιγα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει φυσικά και η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία της κεντρικής. Υποσχεσιολογία και αθέτηση προεκλογικών θέσεων, παραπλάνηση της τοπική κοινωνίας μέσω του τύπου, ελεύθερη μεταπήδηση πολιτικών από το ένα άκρο στο άλλο, είναι σύνηθες πλέον φαινόμενα. Ειδικότερα σε μια κοινωνία σε κρίση (πολιτιστική, πολιτική κλπ).

Σε μια ασθμαίνουσα Δημοκρατία βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι που οι πρακτικές αυτές πρέπει να εξαλειφθούν, αρχής γενομένης από την τοπική αυτοδιοίκηση. Νέες ιδέες, φρέσκα πρόσωπα με διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά και πλήρως καταρτισμένα, θα πρέπει να ασχοληθούν ενεργά και να βάλουν το λιθαράκι τους στην προσπάθεια αυτή. Η πρόοδος για την πρόοδο πρέπει να ενθαρρύνεται! κάνοντας βήματα μπροστά χωρίς να ρίχνουμε ‘’κλεφτές ματιές’’ στο παρελθόν ελπίζοντας σε αναβίωση του. Κάθε πολιτικός είναι αναγκαίο να συμβαδίζει με την εποχή του.

Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας άριστα τον λαό του, είπε την παρακάτω ρήση: ‘’Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις του Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα.’’

Μουρατίδης Θεόδωρος
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίνου «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

8 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πας καλα; Οι μισες λεξεις που χρησιμοποιεις ειναι αγνωστες για τους δεξιους στους οποιους απευθυνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειες οι απόψεις σου στη θεωρία γιατί όχι και στην πράξη.Συμβαινει όμως νέοι εσείς που θ ασχοληθητε ν απογοητευτείτε με τις τακτικές της πολιτικής όταν δείτε τα πράγματα από κοντά.Σωτηριο θα είναι ν αντισταθείτε στα κακώς κείμενα με θάρρος και όχι με ιδιοτέλεια.ετσι θα δει προκοπή ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ .ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ...ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σχέση έχει η ΝΔ του Καραμανλή με τον ακροδεξιό Άδωνι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ που νομίζεις ότι ανήκεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραιο αρθρο μπραβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτά τα παιδιά των λουλουδιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News