Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Έτοιμος για ψήφο εμπιστοσύνης μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Τσίπρας

Eκλογές από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου οι εκλογές αν δεν βρει τους 151 για την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του και περιμένει την κίνηση που θα κάνει ο Πάνος Καμμένος. Η συνάντηση της Παρασκευής θα γίνει πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι εξελίξεις. Από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου οι εκλογές αν δεν βρει τους 151 για την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Πάνος Καμμένος τα τελευταία εικοσιτετράωρα όταν του διεμήνυε με όλους τους τρόπους ότι θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση δημιουργώντας έτσι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στην τηλεοπτικό σταθμό Open έβαλε ξεκάθαρα το δίλημμα: Ή ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει θα στηρίζει την κυβέρνηση με οποίο τρόπο θέλει ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης γεγονός που σημαίνει ότι εκεί ο υπουργός Άμυνας θα βρεθεί χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην πραγματικότητα από την Παρασκευή και μετά αναλόγως φυσικά την έκβαση της ιστορίας – εάν ο υπουργός Άμυνας αποφασίσει να παραμείνει στην κυβέρνηση τίποτα δραματικό δεν θα συμβεί- οι εξελίξεις μπορεί να τρέξουν τόσο γρήγορα που ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρχουν γεγονότα. Ακόμα και το Σάββατο δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στην καλή σχέση που είχε και έχει με τον Πάνο Καμμένο και στην καλή συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί στην συνάντηση του με τον υπουργό Άμυνας προκειμένου να μην διαλυθεί η συγκυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την πρόταση που θα κάνει στον Πάνο Καμμένο και με ξεκάθαρο τρόπο έθεσε τα διλήμματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο κυβερνητικός του εταίρος. «Σε αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Καμμένος» είπε ο πρωθυπουργός «είναι εάν συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση έτσι όπως έκανε μέχρι τώρα. Δεν πιστεύω ότι τελικά θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του. Δεν πιστεύω πως θα το κάνει και θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Δεν πιστεύω ότι θα σηκώσει τέτοιο βάρος να ρίξει την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διεξόδους που θα δώσει στον πρόεδρο τον ΑΝΕΛ λέγοντας «σχήματα συνεργασίας υπάρχουν πολλά. Στην Ευρώπη υπάρχουν σχήματα συνεργασίας που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση τα μέλη και οι βουλευτές των κομμάτων αυτών – όπως για παράδειγμα στην Ισπανία με τους Podemos – ή υπάρχουν συνεργασίες που δεν μετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά οι βουλευτές όπως στο παρελθόν είχε γίνει στην Ελλάδα με την ΔΗΜΑΡ όπου μετείχαν στην κυβέρνηση στελέχη της αλλά όχι ο Φώτης Κουβέλης».

Μέσα από αυτή την τοποθέτηση γίνεται ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο και θα του προτείνει να επιλέξει με ποιο τρόπο θέλει αυτός να συνεργαστεί με την κυβέρνηση. Εάν δηλαδή θέλει να αποχωρήσει ο ίδιος και να αφήσει τους βουλευτές του ή εάν επιθυμεί να μην μετέχει κανείς στο κυβερνητικό σχήμα από την ομάδα των ΑΝΕΛ.

Φυσικά μετά απ’ όσα έχει πει ο Πάνος Καμμένος κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η έκβαση της συζήτησης. Εάν πάντως ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να φύγει από την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να τρέξει τα πράγματα γρήγορα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στην περίπτωση αυτή προφανώς θα αποδεσμεύσει την ψηφοφορία από την συμφωνία των Πρεσπών θέλοντας έτσι να απεγκλωβίσει τους βουλευτές των άλλων κομμάτων ώστε να λειτουργήσουν κατά συνείδηση. Οι ψήφοι που αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του Κώστα Ζουράρι, της Έλενας Κουντουρά, του Βασίλη Κόκκαλη, του Σπύρου Δανέλλη ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ.

Με λίγα λόγια ο Πάνος Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής του ομάδας θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα για να μην πέσει. Το Ποτάμι δεν αναμένεται να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά ούτε και κανένα από τα άλλα μικρότερα κόμματα.

Εάν πάντως για κάποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει τελικά να έχει τις 151 ψήφους που χρειάζεται για να συνεχίσει να κυβερνά, θα προσφύγει σε εκλογές. Όπως είπε σε εύλογο χρονικό διάστημα και συντεταγμένα θα στήσει κάλπες αφού πρώτα θα έχει περάσει όλες τις εξαγγελίες του που αφορούν συνολικά 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Όλα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος των εκλογών θα οριστεί από τα μέσα Μαρτίου έως και το τέλος Μαΐου.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού που ξάφνιασε τους περισσότερους ήταν πάντως εκείνη που είχε να κάνει με τις 151 ψήφους που χρειάζεται στην ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτό γιατί το σύνταγμα του δίνει την δυνατότητα να μην ζητήσει αυτό τον αριθμό. Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το σύνταγμα του δίνει μεν αυτή την δυνατότητα αλλά για τον ίδιο υπάρχει πολιτικό θέμα και γι’ αυτό θα πάει σε εκλογές.

Εάν πάντως στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης λάβει τις 151 ψήφους τότε το συντομότερο δυνατόν θα φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα περάσει τα έξι νομοθετήματα που θέλει και από εκεί και ύστερα θα δρομολογήσει τις εκλογές.

---
Πηγή: newsit.gr

9 σχόλια:

  1. Τσίπριδες και καμμένοι πάλι στο προσκήνιο, χωρίς αυτό να είναι το πρόβλημα που έχει προτεραιότητα να λυθεί στην Ελλάδα. Άντε πάλι συζητήσεις επί συζητήσεων στη ΤV, πολύξεροι δημοσιογράφοι, βολευτές στο φουλ και προφήτες, γιαλανζί σωτήρες του Έθνους, πομπώδεις εκφράσεις και κουβέντες μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και εντυπωσιασμό, πατριδοκαπηλία, ρουφιανιά και απατεωνιά και το κακό συναπάντημα. Και φυσικά ο "Έλλην της υπομονής" εκεί στον τοίχο με τα χέρια ψηλά, περιμένει να μην ακούσει για ακόμα λίγο το "επί σκοπόν" "πυρ," μέσα στην αγωνία για τη ζωή του, την οικογένεια, τα παιδιά του και να του δοθεί έτσι από τους ανόητους- πονηρά σκεπτόμενους ηγέτες του, παράταση ζωής, μπροστά στις κάννες των όπλων που τον έβαλαν αυτοί για να τον έχουν σε μια διαρκή τρομοκρατία και έτσι να τον ελέγχουν.Αυτή είναι η κατάσταση φίλοι μου στην Ελλάδα, από κάποιους που ζουν σε βάρος άλλων! Φωνή δικαιοσύνης από πουθενά. Όποιος τολμήσει και εναντιωθεί μαύρο φίδι που τον έφαγε. Και εν τέλει φυσικά θα γίνουν εκλογές και φυσικά θα βγουν οι ίδιοι όμως με άλλη προσωπίδα και φυσικά θα κάνουν τα ίδια και φυσικά το δούλεμα θα συνεχιστεί και φυσικά το δημόσιο θα εμπλουτίζεται με "δικά τους παιδιά"και θα διογκώνεται το χρέος και φυσικά τα μνημόνια θα τελειώνουν χωρίς να φτάνουν ποτέ στο τέλος και φυσικά στη βουλή ο μισθός θα πέφτει αυγατισμένος, επειδή ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις στην ντόλτσε βίτα των κουραμένων από τις λοβιτούρες εκεί μέσα εθνοπατέρων και φυσικά ....ότι τραβάμε θα το τραβήξουμε και στο μέλλον, με οποιονδήποτε είναι μπροστά και με αυτά τα μυαλά. Άντε με το καλό να τα τρώμε όλα αυτά και με το καλό να περιμένουμε καινούργια, γιατί τέτοιοι που ήμαστε τέτοια μας αξίζουν! ΥΓ Σταύρο άσε να τα λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΑ.Η ΛΥΣΗ;!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;!ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ;ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΓΟΝΙΟ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;!ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ,ΕΚΕΙ ΔΕΙΞΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΡΘΑΝΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΑΓΚΑ ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ Η ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΦΙΛΕ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΑΒΟΥΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΙ.ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΠΧ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ:ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ(ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ)ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΨΑΝ.ΠΕΣΜΟΥ,ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ;ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ.ΧΑΜΕΝΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΛΑΣΠΕΣ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΠΕΦΤΩ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DNA.ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝ.ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο που πίνεις απ τη λαική τ αγοράζεις; εχει και μαγαζάκια με καλύτερο πράμα

      Διαγραφή
    2. ΧΑ!ΧΑ!ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΕΛΩΤΑ ΕΛΛΗΝΑ.ΕΠΕΣΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΟΣΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΨΕΙ.ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
    3. δε ΜΕ λες 4.57 οτι οταν ησουν μικρός σε χτένιζε η θεία σου;

      Διαγραφή
  4. ΧΑ!ΧΑ!ΤΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΦΙΛΕ 10:15;!ΝΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΕΝΤΕΧΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΕ,ΣΕ,ΕΜΟΥ,ΕΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΙΛΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ,ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "εφτασε ο κόμπος στο χτένι" ο μεγαλύτερος εφιάλτης μιας κομμώτριας.......κοίτα να δεις που θα τα φτιάξω με κομμώτρια χα..χα..χα..

      Διαγραφή
  5. ΕΣΥ ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΖΕΑ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΤΟ ΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΙΖΟΣΛΑΒΟΠΕΤΕΦΡΙΝΑ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ,ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.ΘΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΜΑΤΟΤΣΙΝΟΡΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ.ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News