Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Καραμανλής: «Μία Μακεδονία υπάρχει κι αυτή είναι ελληνική» - Παπανδρέου: «Το όνομά μας, είναι η ψυχή μας»

Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, είχαν κύρος και τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό

Δύο από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να είχαν εκρηκτικές διαφορές, αλλά είχαν τις ίδιες απόψεις για το θέμα των Σκοπίων και διαφύλαξαν την εθνική μας ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Θα μου πείτε δεν είχαν καμία σχέση με τους σημερινούς σαλτιμπάγκους. Συμφωνώ, ουδεμία σχέση.

Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, είχαν κύρος και τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Τα δάκρυα του Καραμανλή: Μία Μακεδονία υπάρχει κι αυτή είναι ελληνική

Στις 28 Αυγούστου 1992, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι δημοσιογράφοι του ζητούν να σχολιάσει τις δηλώσεις του τότε προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απαντά: «Φοβούμαι ότι σύντομα θα μετανοιώσει γι’ αυτά που κάνει και αυτά που λέει. Ελπίζω συνεπώς, ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική», είχε πει βουρκωμένος μπροστά στις κάμερες.  

Παπανδρέου: Το όνομά μας, είναι η ψυχή μας

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993 στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Παπανδρέου διεμήνυε:

«Λαέ της Μακεδονίας, δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει από αλλού αυτός ο νικηφόρος αγώνας. Το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν, τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό θέλουν να παραχαράξουν. Από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα. Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος με το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του, τα βόρεια σύνορά μας».
.

3 σχόλια:

  1. Κ. Μητσοτάκης: Σε δέκα χρόνια όλοι θα το έχουν ξεχάσει.
    Ντόρα Μπακογιάννη: Όλος ο κόσμος λέει τα Σκόπια Μακεδονία και εμείς φούφουτους
    Κυριάκος Μητσοτάκης(2018): Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Μητσοτάκης και η Μπακογιάννη . μα ενδιαφέρει τί είπαν τότε Καραμαλής και ο Παπανδρέου αντίπαλοι στο κόμμα ενωμένοι στην ψυχή για την Ελλάδα και την Μακεδονία . Αλλά που να το καταλάβουν σήμερα οι δημοκράτες Συριζαίοι , Παινεύονται και από πάνω ότι ελυσαν και το μέγα πρόβλημα το Σκοπιανό επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα . Δοξάστε τους αριστερούς φασίστες ( τα φασιστοειδή που λέει και η Κ.Τζάκρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News