Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.

Και αυτό λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Φέτος, βάσει του νέου νόμου, δεν θα γίνουν ούτε εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως είχαν συμβεί πέρσι.

Η χρονική διάρκεια αλλά και το περιεχόμενο του εορτασμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

6 σχόλια:

  1. Ο ξεπεσμός τους δεν έχει όρια. Αποφασισαν να κλείσουν τα σχολεία για να μην πηγαίνουν οι μαθητές στην Θ. Λειτουργία. Να μην γίνεται εκκλησιασμός! Τόσο μεγάλο ειναι το μίσος τους προς την Πίστη, την Θρησκεία και την Εκκλησία! Ειναι μια καθαρά σχολικη εορτή με τους τρεις Αγιους Φωστηρες των γραμμάτων μας! Δεν σταματούν να προκαλούν το δημοσιο αίσθημα! Όλοι οι γονείς στείλετε τα παιδιά σας Εκκλησία! Οι Μητροπολίτες να πάρουν θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε λοιπόν...
      Αύριο στα σχολεία -λέει το υπουργείο με εγκύκλιο- θα αφιερωθούν δυο ώρες για να τιμηθούν οι 3 Ιεράρχες με εκδηλώσεις των οποίων το περιεχόμενο θα αποφασίσει ο κάθε σύλλογος διδασκόντων.
      Δυο ώρες για αυτή τη γιορτή ΠΟΤΕ δεν αφιερώθηκαν στο σχολείο. Άντε 45 λεπτά το πολύ για εκκλησιασμό όπου πήγαινε ΜΟΝΟ η σημαία και οι υπόλοιποι "έβοσκαν" στις καφετέριες. Κι αν πήγαινε όλο το σχολείο εκκλησία, στο τέλος έμεναν μέσα 16 άτομα γιατί όλοι την κοπάναγαν.
      Αλλά έτσι έχετε μάθει. Μια ζωή: πατρίς θρησκεία για το θεαθήναι, και τίγκα στην υποκρισία.
      Να κοπεί η αργία. Να μη χάνεται και μάθημα. Την ημέρα του εορτασμού μπορεί κάθε σχολείο να αφιερώνει δυο ώρες ουσιαστικών εκδηλώσεων και όχι ένα ξερό ντεμέκ εκκλησιασμό όπου όλοι παίζουν μακριά γαϊδούρα στα στασίδια.
      Λοιπόν όποιο σχολείο θεωρεί ότι πρέπει να τους τιμήσει πραγματικά, ας ετοιμάσει αύριο ΔΥΟ ΩΡΕΣ εκδηλώσεις.

      Διαγραφή
  2. Εσύ που μιλάς περί ξεπεσμού και μίσους, πήγαινέ τα εσύ στην εκκλησία και κάτσε στην είσοδο να φυλάς τσίλιες γιατί στο 5λεπτο όλα θέλουν να βγουν έξω.
    Συγνώμη αλλά δεν είμαι χωροφύλακας, είμαι εκπαιδευτικός και προτιμώ να κάνω μάθημα. Όταν οι γονείς διδάξουν στα παιδιά τους να μάθουν να σέβονται τον χώρο που επισκέπτονται τότε το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε ας πάρει ο καθένας το παιδί του κι ας το πάει ο ίδιος του να εκκλησιαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε θρησκεια αφησαν ουτε ιστορια τιποτα.ισοπεδοσαν τα παντα οι αλητες.λιπαμε τα πραματα οσο πανε χειροτερευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ισοπεδοσαν!!! λιπαμε!!!
    Χειροτερεύουν φίλε.
    Θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News