Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Καμμένος: Εχω συμφωνήσει με Τσίπρα - Κανείς Βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ποντίκι»

Τα... νώτα του φαίνεται ότι έχει διασφαλίσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υπό την σκιά αναταράξεων στους ΑΝΕΛ και πιθανών αποσκιρτήσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ποντίκι», αποκάλυψε ότι έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές.

Με άλλα λόγια, ο κ. Καμμένος με αυτή τη συμφωνία που επικαλείται, επιχειρεί:

- Να μηδενίσει τα κίνητρα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ να διεκδικήσουν ανταλλάγματα σε θέσεις ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

- Να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του, οι οποίοι -ακόμη και εάν επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία (όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος)- δεν θα μπορεί να χρεωθούν κατηγορία για αποστασία

- Επιπλέον, ο Π. Καμμένος διασφαλίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει «εισοδισμό» στελεχών του Π. Καμμένου με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την βιωσιμότητα των ΑΝΕΛ.

- Παράλληλα, διαμηνύει ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος» και επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες περί αυτόνομης πορείας του, να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε επαναλάβει τη θέση του, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας αρχικά ότι η αποχώρηση θα γίνει αν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Η συμφωνία αυτή δεν αφορά, προφανώς τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ.

1 σχόλιο:

  1. Χοντρέ, αν ξέρεις να κάνεις καμιά δουλειά πιάστηνε. Στην πολιτική της λαμογιάς κουτ μπαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News