Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Επίθεση Πύρρου Δήμα σε Αλβανία για απαλλοτριώσεις στη Χειμάρρα

Με ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το αλβανικό κράτος

Για «συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους» μιλά -μέσω ανάρτησής του στο Facebook- ο Πύρρος Δήμας, αναφορικά με τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων ομογενών.

Στην ανάρτησή του ο Πύρρος Δήμας καλεί την κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει, έστω την ύστατη στιγμή, την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα, βάσει χαρτών, ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Δήμας έγραψε:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του αλβανικού κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη Χειμάρρα. Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει, έστω την ύστατη στιγμή, την εν λόγω υπουργική απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα, βάσει χαρτών, ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα, ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές. Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».

1 σχόλιο:

  1. Οι παρτάκιδες οι πολιτικοί και οι βολεμένοι- κάποιο του λαού, πού να σκεφτούν τον ελληνισμό που ζει εκτός Ελλάδος. Μια χαρά με τα σπίτια τους, με τις συντάξεις, τις πονηριές τους, τη γκρίνια για φτώχεια και όλα τα σχετικά, ούτε τους ενδιαφέρει η πατρίδα τους και φυσικά όσοι ζουν εκτός αυτής. Κοιμηθείτε καημένοι και μή νοιάζεστε τι γίνεται στην Αλβανία στη Τουρκία στα σκόπια. Όταν θα έρθουνε αυτοί έξω από την πόρτα σας, τότε τα ξυπνήσετε ΥΓ Αυτά τα γράφει ένα εθνίκι, κατ' εσάς τους προοδευτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News