Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πρόκληση! Ιδρύθηκε Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη «μακεδονική γλώσσα» στην Αριδαία

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα

Λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση που προωθεί την πολιτική της πΓΔΜ εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, στις 18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική οργάνωση που ιδρύεται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού». Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, ιδρύονται διάφοροι ανάλογοι σύλλογοι, που προωθούν τα συμφέροντα των «γειτόνων».

25 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα πετυχημένο. Γελοίοι Σκοπιανοί δεν θα γίνετε Έλληνες ποτέ ούτε σκοπιανοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοιοι νεοελληνες δεν θα γινεται Ελληνες ποτε

      Διαγραφή
  2. ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.Το οτι ο βασιλιας Φιλιππος, ο Μ.Αλεξανδρος κλπ κλπ μιλουσαν "σο πραις αρνο" (δηλαδη αυτο το γλωσικο ιδιωμα που δημιουργηθηκε πριν απο χρονια για συγκεκριμενους λογους και ειναι ενα μιγμα απο σλαβο-βουλγαρο-τουρκο-γυφτικα) αυτο με ξεπερναει. Ολα τα αλλα τα δηθεν ιστορικα,ειναι απλα μπουρδολογιες και συνιστουν προσβολη και παραχαραξη της ιστοριας του τοπου μας.Που ειναι ο δικηγορικος συλλογος Αριδαιας?τι κανει για να αποφυγουμε το ρεζιλικι της πολης μας?Δεχεστε να γελαει ολος ο κοσμος μαζι μας?Η μηπως ειστε κι εσεις "πρωτη φορα καμμενη αριστερα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού ξερουμε ποια άτομα κρύβονται πίσω από τέτοια πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τους έχουμε βάλει στο περιθώριο,κ κυκλοφορούν ανενόχλητοι κάνοντας την προπαγάνδα τους και βγάζουν λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είπε ότι θελουμε να γίνουμε Έλληνες!!! Μακεδόνες θελουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (11:14 π.μ) Και οι Μακεδόνες τι είναι ... δέν είναι Έλληνες?

      Διαγραφή
    2. Θα σας υποδεχτούμε όπως σας αρμόζει εσάς τους φιλοσκοπιανούς τους προδότες. Μην τολμήσετε να πατήσετε πόδι στην Αριδαία θα μας βρείτε μπροστά σας.
      ''Εθνικιστική Νεολαία''

      Διαγραφή
    3. στην Αριδαια ζουνε βρε μαλακα, τι να μην πατησουνε το ποδι τους; εσενα το λεω "Αυνανιστικη Νεολαια"

      Διαγραφή
  5. ante na δουμε κ τα ποσα που θα διαχειριζετε η μ.κ.ο.
    απο ποιο δικηγορικο γραφειο κατατεθηκε για επικυρωση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιοι είναι από αριδεα¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλωθείτε ρε παιδιά να φαινόμαστε καμιά δεκαριά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΩΡΟ; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ; ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΖΑΚΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΑΧΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ, ΞΕΡΕΤΕ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΡΕ ΣΑΣ Φ Τ Υ Ν Ο Υ Ν ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΒΡΕΧΕΙ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΣΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α ρε συριζα, ποσο κακο κανατε μ αυτο το θεμα, κριμα ειναι η μοναδικη αιτια που φευγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααααα απο εδω ξεκινουν ολα....ησουν και εσυ παρων στον γεωργιαδη οταν το επεξε μακεδονομαχος???

      Διαγραφή
    2. οχι φιλε μου, δεν εχω προθεση να κανω πολιτικη, ουτε εθνικισμο να πουλησω, οσο για το αν ημουν εκει που λες ειλικρινα φτυνω τον κορφο μου, απλα στεναχωριεμαι που καθεις λεει τη γνωμη του τον κατατασετε στα εθνικια, ειλικρινα λυπαμαι, και ανακαλυπτω οτι ολοι δυστηχως ειστε ιδιοι.Κριμα για τη χωρα μου.

      Διαγραφή
  11. Ντροπή σας, σας πιστέψαμε και μας πουλήσατε στην κυριολεξία Σας σιχαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. poioi einai autoi sthn aridaia pou idrusan thn AKME na tous dixoume pou prepei na pane ntroph tous. na parh 8esh o dhmarxos kai oi topikoi paragontes. edw einai ellada makedonia einai mia kai adiapragmateuth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι γνωστό ότι ένας διαλογος στο ταφο του Φίλλιπου έγραφε τσο πραις αρνο μπρε
    Πέρα από την πλάκα ο τσαρκνιας είναι γνωστό τι ειναι το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;;ο νόμος είναι με το μέρος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο λόγια καλά είμαστε όλοι αλλά από πράξεις 0!!! Ρε οι μακεδΜακε κωλονουν? Ας δείξουμε τα δοντια μας και αν είναι ανάγκη ας τους φάμε κιόλας! Ξυπνηστεεεεεεε ωρεε παλικάρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ προσωπικά θα πάω να μάθω την γλώσσα που μιλούσε ο παππούς μου αλλά μέχρι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Σηφάκη τι έχετε να πείτε για αυτές τις δηλώσεις; Συμφωνείτε; Αν όχι τι κάνετε, γιατί καί εσείς με την υπογραφή σας του δώσατε αυτό το δικαίωμα. Κρίμα, όταν μας μιλούσατε κάποτε προεκλογικά, πραγματικά σας φαντάστηκα με περισσότερη ευαισθησία για τη γνώμη του κόσμου. Τώρα μάλλον δεν την υπολογίζετε. Μπήκατε και εσείς στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. [Ενας όπως και οι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News