Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι, επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ στον γνωστό ενεχυροδανιστή

Ελεύθεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι οι 8 που κριθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα του χρυσού. Μεταξύ αυτών και ο ενεχυροδανειστής Ριχαρδος. Σύμφωνα με πληροφοριες από τους συνηγόρους υπεράσπισης οι μέχρι προτείνεις κρατηθεντες θα βγουν από τη φυλακη αύριο.

Στον ενεχυροδανιστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγορευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης -μια φορά τον μήνα- στο αστυνομικό τμήμα. Αντίστοιχα, στους υπόλοιπους 6 επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

Υπενθυμίζουμε ότι προσφυγή για την άμεση απελευθέρωσή του είχε καταθέσει την Τετάρτη (5/12) ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. Ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στις φυλακές Ναυπλίου, την ώρα που είχε γίνει γνωστό από τον κ. Κούγια ότι είχαν ξεκινήσει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απελευθέρωσή του, καθώς οι κατηγορίες, όπως υποστηρίζει, δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν είχαν εκτιμηθεί επαρκώς τα νομικά και πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι ο Ριχάρδος Μυλωνάς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της λαθρεμπορίας εκ της οποίας οι διαφυγόντες δασμοί υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News