Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ξεχάσαμε κι εσένα μικρέ μας πρίγκιπα, που μας έμαθες να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής

Γράφει η Ελένη Σάββα

Αυτός ο κόσμος, αυτός ο κόσμος που όλο προσποιείται και προχωρά και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κανείς δεν βλέπει με την καρδιά. Κι αυτός ο πρίγκιπας; Αυτός ο μικρός πρίγκιπας που μας έμαθε τόσα; Ξεχάστηκε;

Θυμάστε που μας έμαθε πως μόνο με την καρδιά βλέπουμε το ουσιώδες; Χάθηκαν οι καρδιές, ξεχάστηκαν. Τα επιφανειακά μας αρέσουν πολύ! Τα απολαμβάνουμε, τα αναζητούμε.

Μας αρέσει το όμορφο μα δεν βλέπουμε την ουσία, το νόημα, αυτό που αξίζει πραγματικά.

Στην εποχή που όλα είναι διαφορετικά, διαλέγω να μην αλλάξω. Διαλέγω να βλέπω μακρια,να αγγίζω κάθε όμορφη ψυχούλα και να την αισθάνομαι. Διαλέγω να πιστεύω σε όνειρα, σε δράκους, σε πριγκίπισσες και ιππότες.

Όχι, δεν έχω χάσει τα λογικά μου. Θέλω μονάχα να κρατήσω μέσα μου τη φλόγα του αληθινού,του ατόφιου, του αγνού. Ίσως χαθώ. Ίσως τα βρω δύσκολα. Μα ψάχνοντας το αληθινό, θα το βρω. Και τότε, το αληθινό θα είναι πιο αληθινό από ποτέ. Θα είναι όμορφο, υπέροχο, πραγματικό.

Μην σταματήσετε ποτέ να πιστεύετε.
Οτι κι αν συμβαίνει, όσο κι αν προσπαθήσει το κύμμα να σας παρασύρει.
Να θυμάστε πως “την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν”.
Να αγαπάτε πραγματικά, δυνατά.
Μην αρκεστείτε στα άλλα.
Τα άλλα θα έρχονται πάντα δευτέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News