Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Π.Ε. Πέλλας: Δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 565.013 ευρώ

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: «Ξεπερνάμε τα εμπόδια και συνεχίζουμε την υλοποίηση των παρεμβάσεων»

Τέσσερα (4) έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων.

«Η πρόοδος των έργων και δράσεων που έχουμε συμπεριλάβει στον αναπτυξιακό προγραμματισμό μας είναι σημαντική. Διαρκώς προσπαθούμε να υπερπηδούμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να προχωράει η διαδικασία υλοποίησης των πρωτοβουλιών μας. Συνεχίζουμε, όντας σε διαρκή συνεργασία με τις υπηρεσίες μας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μας» τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

Τα τέσσερα (4) έργα που δημοπρατήθηκαν και που σύντομα θα συμβασιοποιηθούν για να προχωρήσει η υλοποίησή τους είναι:

1. «Συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών εθνικού οδικού δικτύου για το έτος 2018» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο αφορά τις εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού και εργασίες που είναι απαραίτητες για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβων στη Ν.Ε.Ο. Μαυροβούνι-Γιαννιτσά ξεκινώντας από τον κόμβο Καλής, τους δύο χώρους στάσης αυτοκινήτων (parking) αμφίπλευρα της οδού και τον κόμβο Τριφυλλίου, οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία. Θα γίνουν παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό και σε άλλα τμήματα της Ε.Ο. που χρήζουν συντήρησης.

2. «Μελέτη κόμβων οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας» συνολικού προϋπολογισμού 145.013,86 € Η παρούσα μελέτη αφορά την εκπόνηση της Οριστικής Κυκλοφοριακής Μελέτης διαμόρφωσης των παρακάτω ισόπεδων κόμβων: Σκύδρας – Σεβαστειανών & Γαλατάδων. Τα δύο σημεία «σηκώνουν» μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και η διαμόρφωση κόμβων με σύγχρονες προδιαγραφές είναι κάτι που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς.

3. «Συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2018» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 €. Σκοπός του έργου είναι η ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού και η αποκατάσταση βλαβών τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, οι εργασίες σηματοδότησης αφορούν τον 1ο κόμβο Αψάλου, τον κόμβο Αλώρου – Ξιφιανή, την περιοδική συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και ενδεχόμενες εργασίες τροποποίησης - βελτίωσης των εγκαταστάσεων αυτών.

4. «Ανάπλαση εισόδου Κρύας Βρύσης (οδός Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση)» συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 €

Το έργο αφορά εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της εισόδου της Κρύας Βρύσης επί του δρόμου Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση και στην οδό Καζαντζίδη. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες προστασίας για την μετακίνηση και την ασφάλεια των μαθητών στο 3ο δημοτικό σχολείο Κρύας Βρύσης (αντικατάσταση της περίφραξης, κατασκευή πεζοδρομίου κ.ά.). Ακόμη, θα τοποθετηθούν λιθοπληρούμενα συρματοκιβώτια στην περιφερειακή οδό Καζαντζίδη για την αποκατάσταση καθιζήσεων, ενώ, θα πραγματοποιηθούν και καλλωπιστικές εργασίες στον δρόμο προς Άγιο Λουκά, ταυτόχρονα, με άλλες εργασίες (επιδιορθώσεις υφιστάμενων πλακοστρώσεων, κρασπέδων, πεζοδρομίων κ.λπ.) σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News