Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος για το plan b: Το ξέρει ο πρωθυπουργός αλλά δεν το εγκρίνει - Αν η πλειοψηφία αποφασίσει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε»

Το πιο συζητημένο πρόσωπο των ημερών, ο Πάνος Καμμένος, επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε στην ΕΡΤ για την θύελλα που έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ.

«Το τι έχει γραφεί είναι απίστευτο πραγματικά. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι, όχι για μένα για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλω να σας πω ότι αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ είναι σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια και για τα τρία όπλα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής», είπε ο υπουργός Άμυνας ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμα «Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

Και συνέχισε: «Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ». Και αναρωτήθηκε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη με τον ίδιο τρόπο και είπε ότι τίποτα καινούριο δεν γίνεται. Εγώ, είπε ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Άμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του;

Για το plan B είπε ότι από την πρώτη στιγμή είπε ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία. «Όμως, την θέση αυτή χωρίς να την αλλάξουμε δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο. Στην Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Από την Ελλάδα προτάθηκε η συμφωνία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν θα συμπράξουμε».

Ο πρωθυπουργός ξέρει αλλά δεν εγκρίνει

«Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Άμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία τω Πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή. Για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο, η συμφωνία μας δικαιώνει γιατί το 90% των γειτόνων μας δεν θα το αποδεχθούν. Ήταν άποψη του κυβερνητικού εταίρου το plan b. Ήταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Απάντηση σε Φίλη: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι

Στις ΗΠΑ δεν τους ενδιαφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών. Τους ενδιαφέρει η ασφάλεια στα Βαλκάνια. Τους είπα ότι αφού διαφωνούν οι λαοί, όπως κάνουμε την τριμερή με Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ, να κάνουμε μια συνάντηση με Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία αλλά και ΗΠΑ. Μέχρι να λυθεί το ονοματολογικό να υπάρχει μια ηρεμία στα Βαλκάνια και μια πορεία που θέλουν. Αφού εξέφρασα την θέση μου ως κυβερνητικός εταίρος μου είπαν ότι εκείνοι είναι με την Συμφωνία των Πρεσπών και αν δεν γίνει αποδεκτή βλέπουμε τι κάνουμε. Ούτε υποκαθιστώ τον πρωθυπουργό, ούτε κανέναν. Από την στιγμή που αρνήθηκα την συμφωνία κατέθεσα μια πρόταση. Τα άλλα κόμματα τι πρόταση έχουν; Παίζουν κρυφτούλι. Κι εμείς τέτοιο κρυφτούλι δεν θα παίξουμε. Εγώ σε πολιτικό επίπεδο καταλαβαίνω και αποδέχομαι τις ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στο Νίκο Φίλη είπε: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι. Στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων. Η Ελλάδα είχε πρόσφυγες από την Σμύρνη που φιλοξενήθηκαν σε συριακά καράβια. Οι ιδέες των ΑΝΕΛ με τον Σαλβίνι δεν έχουν καμία σχέση.

Στις δημοκρατικές διαδικασίες η πλειοψηφία αποφασίζει. Αν η πλειοψηφία αποφασίσει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο.

«Η ΝΔ», είπε ο Πάνος Καμμένος «θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης. Μέχρι να έρθει πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή, μένουμε στην κυβέρνηση. Αν βρεθούν 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στην Βουλή των Σκοπίων κατά της λαϊκής εντολής του 70%… Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική αφού δεν έχει την υπογραφή του Προέδρου της χώρας. Το Σύνταγμα των λαών είναι γραμμένο με άρθρα. Συμβουλευτικό δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Η λέξη συμβουλευτικό δεν υπάρχει. Αυτή η συμφωνία είναι άκυρη. Η εκκλησία των Σκοπίων η οποία είχε δημόσια δηλώσει ότι δεν θα λέγεται εκκλησία της Μακεδονίας υπαναχώρησε. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παραβίασε την συμφωνία. Μίλησε για Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μίλησε για εθνότητα αντί να μιλήσει γι’ αυτό που υπεγράφη. Βγήκε προκλητικά και προκάλεσε με αλυτρωτικά συνθήματα την χώρα. Αν βρεθούν οι 11 αποστάτες και περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα δούμε αν τηρείται η συμφωνία. Όταν γίνει και αυτό και εάν έρθει στην Βουλή εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Αλλά εγώ δεν θα κάνω την χάρη στον Μητσοτάκη».

Ο Σάκης Παπαδόπουλος μου ζήτησε ρουσφέτια

«Πρώτη φορά δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό. Μιλάμε συνήθως 2 και 3 φορές. Και έγιναν και πρωτοσέλιδα. Ο Σόρος έχει μοιράσει δισεκατομμύρια για την Μακεδονία. Ο Σόρος με τις οργανώσεις του μοιράζει χρήματα στα Βαλκάνια. Θα δούμε τι θα γίνει μ’ αυτό. Για την ΕΦΣΥΝ, είπε: «Μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται δημοκρατική. Ποιο ρεπορτάζ έκανε; Ποτέ δεν μας πήρε τηλέφωνο να μας ρωτήσει. Έγραψε για ένα δήθεν τηλεφώνημα. Ηλιθιότητες. Σήμερα στα ΝΕΑ γράφουν ότι εγώ πήρα το αεροπλάνο από την Ουάσινγκτον, πήγα στην Φλόριντα και τσαντίστηκα και ήρθα στην Ελλάδα. Θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα Αριστερά. Και να τους πουν, «Έλα εδώ ρε Φίλη, έλα ρε Παραδόπουλε, αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα που ήρθε να μου ζητήσει ρουσφέτια αλλά του είπα «αγόρι μου αυτά δεν γίνονται» και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου».

Κλείνοντας ο Πάνος Καμμένος είπε: «Σε αυτήν την πορεία οι ΑΝΕΛ έχουμε φάει πόλεμο που δεν έχει φάει κανένα κόμμα. Μας κρατάει δυνατούς ότι οι ΑΝΕΛ δεν χρωστούν σε κανέναν. Ούτε σε τράπεζες, ούτε σε νταβατζήδες. Είδα ότι με έβαζαν στο Επικρατείας. Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό. Με τη ΝΔ 11 φορές και με τους ΑΝΕΛ 5 μαζί με τις ευρωεκλογές. Στην πολιτική δεν είμαι ούτε για να επιβιώσω ούτε είμαι επαγγελματίας. Και μόνος μου να μείνω θα είναι οι ΑΝΕΛ υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Οσον φορά στους δημοσκόπους ο Μητσοτάκης θα προσλάβει εκτός από τον Θεοδωρικάκο και τους υπόλοιπους δημοσκόπους για να λένε αυτά που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News