Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τσίπρας: «Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση Κοτζιά» - «Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία και προσωπικές πολιτικές που θα διαταράξουν την πορεία της χώρας»

Ευχαρίστησε το Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια

Μηνύματα σε όλους θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωση που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με πόνο καρδιάς έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών αλλά σημείωσε ότι δεν θα ανεχθεί την διγλωσσία στην κυβέρνησή του.

«Πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπ’ όψιν μου την παραίτησή του. Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτησή του. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συμβολή του τα τρία χρόνια στην κοινή μας προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπιυργός έστειλε μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό λέγοντας: «Η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση, αλλά και να αναλάβω ο ίδιος το ΥΠΕΞ είναι απόφαση με πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εξωτερικό να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και να μην ανεχτώ από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς της έξοδο από την κρίση και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια».

Και κατέληξε: «Ταυτόχρονα, στέλνω μήνυμα στους γείτονας μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες για τη συνταγματική αλλαγή. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δείτε όλη την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:  

Νωρίτερα, με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωνε ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

9 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».


    Αποφασισομεν και διατασομεν δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φτίς τα μπούτια σου ρε πίπι, για πρωινό σας εχει ο Αλέξης, και πάλι πρώτος θάνε.

      Διαγραφή
    2. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΑΣ ΘΑΝΟΣ????ΜΑΘΕ ΡΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΓΑΡΙ

      Διαγραφή
  3. Η αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ στο τετέλεσται Αρκετά τόσο καιρό ταλαιπωρεί την Ελλάδα με τους σταλινικούς μεθόδους. Σηφάκη τζάκρη τι έχετε να πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μολις βγηκα απ την τουαλετα, δεν....τα καταφερα, αν θες στειλε μου μια φωτογραφια σου με σουτιεν

      Διαγραφή
    2. Αν δεν μπορείς να ενεργηθεις,υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
      Κάνε κανένα κλυσμα,η πάρε με τηλέφωνο

      Διαγραφή
  4. 7.22 τι εγινε ρε μπουμπι σε δουλευουν κι αλλοι εκτος απο μενα;Ειδες τι σου ελεγα;Μαθε τροπους δεν ακουγες,τωρα θα υποστεις τις συνεπειες.Πολυ σε λυπαμαι για την καταντια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News