Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 55χρονου Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα-web server, υπάρχουν διαθέσιμα προς κατοχή και διαμοιρασμό, πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που φαίνεται να κατέχει την εν λόγω ιστοσελίδα.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους, προέκυψε η οικιακή σύνδεση διαδικτύου του 55χρονου.

Στη συνεχεία το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε λόγω τοπικής αρμοδιότητας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία του 55χρονου σε περιοχή της Αττικής όπου διεξήγαγε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (4) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, που χειρίζονταν αποκλειστικά ο 55χρονος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News