Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Χ. Χουρσόγλου: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου για μαθητές

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Χρήστου Χουρσόγλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρήστο Χουρσόγλου. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες σε αγαστή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα.

Επίσης, ο κ. Χουρσόγλου έκανε γνωστό ότι σχεδιάζεται η ίδρυση και λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, ως παράρτημα αυτού των Γιαννιτσών, στο Δήμο Αλμωπίας για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Όπως είπε, έπειτα από αίτημα πολιτών και θεωρώντας ότι πρόκειται για έναν θεσμό που αναβαθμίζει την παιδεία στο Δήμο μας, θα λειτουργήσει και θα εξυπηρετεί 39 συνδημότες μας. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι ένας θεσμός που παρέχει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 18 ετών, που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, να ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι Δημοτικό Σχολείο και παρέχει στους απόφοιτούς του απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι δύο σχολικά έτη, ενώ τα μαθήματα γίνονται δωρεάν, απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευόμενου, πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου. Πρόταση του Δήμου Αλμωπίας είναι να στεγαστεί σε κτήριο εντός του ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, ο κ. Χουρσόγλου έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Αλμωπίας προτίθεται να συνδιοργανώσει μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Συνέδριο Προσομοίωσης των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή μαθητών των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) του Δήμου μας, όπως έγινε και στα Γιαννιτσά. Η δράση αυτή προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, τον Απρίλιο του 2019 και να διαρκέσει δύο ημέρες.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρθηκε σε ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σχετικά με τα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο Δήμο μας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Θηριόπετρας, ενώ την ίδια στιγμή η Διεύθυνση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Νηπιαγωγείων Αλώρου, Δωροθέας, Φούστανης, Θεοδωρακείου και Ειδικού Αριδαίας. Ο κ. Χουρσόγλου υπογράμμισε ότι στην περίπτωση του Νηπιαγωγείου Αλώρου γίνονται ενέργειες από τον Δήμο να επαναλειτουργήσει, καθώς είχε τον απαιτούμενο αριθμό παιδιών.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News