Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Μαξίμου μετράνε Βουλευτές και ετοιμάζονται να πάνε στη Βουλή τη συμφωνία με τα Σκόπια - Σε ποιους ποντάρουν

Μετράνε βουλευτές στο Μαξίμου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα Σκόπια την 30η Σεπτεμβρίου σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και με το βλέμμα στραμμένο στη γείτονα, η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να σχεδιάζει τη στρατηγική της.

Πιθανή επικράτηση του «ναι» στα Σκόπια, είναι βέβαιον ότι θα επιταχύνει εξελίξεις και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι κραδασμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το Σκοπιανό παραμένουν ισχυροί και οι απόψεις Τσίπρα-Καμμένου εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο πρωθυπουργός πολλάκις (και από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πρόσφατα στη ΔΕΘ) ευχήθηκε ο Ζάεφ να κερδίσει το δημοψήφισμα και δεν έχει κρύψει ότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα που απετέλεσε ανοιχτή πληγή για πολλά χρόνια και που θέλει πάση θυσία να «κλείσει» επί ημερών του. «Είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι το εθνικό συμφέρον, αυτό το οποίο είναι επωφελές για τη χώρα και σε αυτή την πορεία, αταλάντευτα, θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά στη Συνέντευξή Τύπου στη ΔΕΘ.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ(πέραν του ότι εύχεται να «κολλήσει η διαδικασία στα Σκόπια) επαναφέρει στο προσκήνιο λύσεις όπως -η διενέργεια δημοψηφίσματος για να πάρει θέσει ο ελληνικός λαός ή εκλογές για να αποφανθεί η επόμενη Βουλή.

Μετράνε βουλευτές στο Μαξίμου

Με αυτά τα δεδομένα, στο Μαξίμου κάνουν τους υπολογισμούς τους. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι «μπετοναρισμένοι», η κυβέρνηση -τύποις- χρειάζεται άλλους 6 ψήφους για το τυπικό 151. Πέρα από τους βουλευτές του Ποταμιού κκ Θεοδωράκη, Δανέλλη, Λυκούδη, Μαυρωτά στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας να πουν «ναι» ο Κώστας Ζουράρις, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Χάρης Θεοχάρης και προφανώς η Κατερίνα Παπακώστα που έχει αφήσει ανοικτό «παράθυρο».Εξ’ αυτού του λόγου, ο Τσίπρας εμφανίζεται συνεχώς πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα περάσει «από την πλειοψηφία των βουλευτών».

«Υπάρχει ασφαλής πλειοψηφία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μόλις χθες μάλιστα έδωσε το στίγμα. Καθόλου τυχαία είπε (real fm) με νόημα: « μπορεί ο καθένας να μετρήσει τις πολιτικές τοποθετήσεις…υπάρχει μια ασφαλής πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, για να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο», φρενάροντας τα σενάρια για εκλογές. Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έχει θέσει ως προϋπόθεση αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών (πράγμα που επίσης ζητούν οι ΑΝΕΛ).

Σκληρό ροκ με Μητσοτάκη

Mε μεγάλο ενδιαφέρον, τέλος, περιμένουν την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ονοματολογικό στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση ούτως ή άλλως προκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ αν πράγματι θεωρεί τη συμφωνία επιζήμια, να κάνει γνωστό στους εταίρους ότι (σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και γίνει πρωθυπουργός) θα την ακυρώσει.

---
Πηγή: iefimerida.gr

26 σχόλια:

  1. Μετράτε τους προδότες πουλημένοι ανθέλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίοι εκφραστές τους μίσους και του διχασμού, δήθεν υπερπατριώτες που πουλήσατε την Κύπρο μείνατε λίγοι...
      Δες φωτογραφία στο δήθεν συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και θα καταλάβεις..
      Που είναι οι πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων Δήμαρχοι; γιατί λούφαξαν; φοβούνται ότι θα μαυριστούν στις δημοτικές; σωστά φοβούνται γιατί ο κόσμος δεν έχει μαρμελάδα στα μάτια και δεν έγιναν όλοι Χρυσαύγουλα.
      Που είναι η εκκλησία; φοβήθηκε ότι εκτέθηκε; σωστά φοβήθηκε.
      Αντε τελειώνετε με τις σαπουνόπερες. Πώς έλεγαν 70 χρόνια ( τα τελευταία 30 ως κράτος) τους Σκοπιανούς; Σκοπιανούς ή σκέτο Μακεδόνες; τα διαβατήρια τι έλεγαν; μήπως Μακεδόνες; μετά την αλλαγή ονόματος και Συντάγματος θα λέγονται Βόρειοι Μακεδόνες και θα βγάλουν τον ήλιο της Βεργίνας από την σημαία τους παραδεχόμενοι ότι είναι Σλάβοι χωρίς καμιά σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία.
      Ποιοί έμειναν σε όλη την υφήλιο να χτυπιούνται εθνικιστικά για το όνομα; Μητσοτάκης ( κοροϊδεύει) και Γκρουέφσκι ( αυτός που έλεγε τον Μέγα Αλέξανδρο Σκοπιανό).

      Διαγραφή
    2. Τελειωνε μ αυτην την καραμελα,φασιστας εισαι εσυ που δεν μπορεις να δεχτεις αντιθετη αποψη....εισαι ανιστορητος μην λεμε τα ιδια συνεχεια.

      Διαγραφή
  2. Εκεί θα πέσουν οι μάσκες θα δούμε και την νου δου και τον κομάντο Καμμένο πόσο πατριώτες ειείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγίτη θα βαθμολογήσεις πατριωτικά και Μητσοτάκη και Καμμένο; εσύ ο απόγονος των ταγματασφαλιστών και των κουκουλοφόρων στην κατοχή και των χουντικών που πούλησαν την Κύπρο; η ιστορία θα προχωρήσει και εσείς θα ξαναμπείτε στα αμπάρια σας σαν ποντικοί

      Διαγραφή
    2. Το η Κύπρος κειται μακράν το είπε ο δημοκράτης καραμανλής,στα Ίμια τη φραση τη σημαία την πήρε ο αερας την είπε ο δημοκράτης παγκαλος την προδοσία στο σισμικ την έκανε ο δημοκράτης Παπανδρέου τη Μακεδονία την πούλησε ο δημοκράτης Μητσοτάκης και στην συνέχεια ο κομάντο Καμμένος με τον αλ6..ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ..

      Διαγραφή
    3. Σιγα φιλε(η) πηρες πολυ φορα.επειδη οι αλλοι πουλησαν -οπως λες_την κυπρο εσεις πρεπει να τα δωσετε ολα.που ειναι μωρε η αριστερη σας συνειδηση,εχετε γινει οι σκυφτουληδες των αμερικανων.Εαν εσυ τρολ πληρωμενο απο καποιο συριζογραφειο δεν εχεις προ(βλημα)με την ταυτοτητα των γειτονων δεν πας να ζησεις εκει!

      Διαγραφή
    4. Ρε 5.28 θα ηθελα πολυ να σε βρισω,δεν θα το κςνω ομως εισαι ανιστορητος δεν ξερεις απο ιστρια..Διαβασε πρωτα και υστερα μιλα....

      Διαγραφή
    5. ελα μωρη κουκλιτσαμ βρισε λιγο

      Διαγραφή
    6. 8.52 καιρο ειχα να σε δω ελειπα απο τα κοινωνικα....θελεις παλι να σε ξεφωνισω;Αγραμματο υπανθρωπακι;Πες μου το θελεις;Αρκει να το θελεις.....Σου θυμιζει κατι το....Σπασε τα δαχτυλα σου και σταματα να πληκτρολογεις;Μμμμμ....

      Διαγραφή
    7. δε ΜΕ λες 12.31; μπορει καποιος νανε τσεντλεμαν οταν του ειναι σηκωμενη; δυσκολο μαλλον, γι αυτο επειδη με καπακωσες καιρος να σταματησω τα τσιμπουκια.

      Διαγραφή
    8. Δε ΣΕ λεω ρε 4.44....Τα ματια μου επαθαν ουρολοιμωξη....ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ καημενηηηη...

      Διαγραφή
    9. ΜΩΡΗ ΒΛΑΧΑΡΑ 5.18 ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΕΤΑΣ ΑΕΤΟ ΚΑΥΜΕΝΗΗΗ...

      Διαγραφή
    10. Τι εγινε μπουμπι;;;;Γραφουμε με κεφαλαια και καλα οτι καποιος τριτος σε υποστηριζει;;;Εχεις ξεφυγει λιγο αλλα δεν πειραζει μου αρεσει η διπλη,χωρις αξιοπρεπεια,προσωπικοτητα σου...ειμαι εδω για σενα να δωσω νοημα στην αδεια σου ζωη,να σου δωσω την προσοχη που δεν σου εδωσαν οι φιλοι κσι οι γονεις σου...ειμαι εδω να σε λυπαμαι για την καταντια σου...

      Διαγραφή
    11. εσυ 7.22 πως φαίνετε οτι εισαι κύριος με Μ κεφαλαίο

      Διαγραφή
    12. Ευφυεστατο 8.56,ελα τωρα ασχολησου με τα κουζινικα σου σε βαρεθηκα,απο τιποτα σ εκανα νουμερο.Να μαθεις να εχεις λιγη αξιοπρεπεια στην ζωη σου,να μην ξεφτυλιζεσαι παντα και για αρχη μαθε τροπους γιατι οπου θα σε πετυχαινω τα ιδια θα περνας...Για να τελειωνω θα σου πω αυτο ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ σταματα να πουλας εξυπναδες(λεμε τωρα) που θα τις ελεγε και παιδακι γυμνασιου...

      Διαγραφή
  3. Ντροπή σας Έλληνες να διαφωνείτε και να τρώγεστε για εθνικά θέματα! Έπρεπε ρε κατακαημένοι να είστε ενωμένοι για τέτοια ζητήματα. Μπροστά στον εχθρό που θέλει να αφανίσει όχι μόνο την Μακεδονία μας αλλά όλη την Ελλάδα, θα έπρεπε να είστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και όχι να βρίζετε ο ένας τον άλλον. Εδώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν χρυσαυγίτες, δεξιοί αριστεροί νεοδημοκράτες ξεχωριστά, αλλά όλοι ενωμένοι ως Έλληνες. Έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό και με το δημογραφικό μπροστά μας, θα μας εξαφανίσουν από τον χάρτη. Εμάς ρε ασυλλόγιστοι, ωχαδερφιστές και άνθρωποι που τους ενδιαφέρει μόνο ο εγωισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς νόημα, που τους μιλήσαμε πρώτοι για δημοκρατία, για πολιτισμό και ανθρωπιά, για θεό και αξίες και για ιδανικά! Κρίμα ρε τα χάσαμε όλα αυτά, γι αυτό παθαίνουμε ότι παθαίνουμε. Συνέλθετε ρε Οι πολιτικοί μας δυστυχώς μας φέραν σ΄αυτή την κατάσταση Ντροπή τους Και τώρα για την καρέκλα τους πάλι πουλάνε την Ελλάδα μας Όχι ρε δεν είμαι εθνίκι που τα λέω αυτά. Έλληνας είμαι μονάχα. Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλίμονο στους προδότες βουλευτές που θα ψηφίσουν ξεπούλημα της μακεδονίας μας...αλίμονό σας πεμπτοφαλαγγίτες σταλινιστές απάτριδες μισάνθρωποι...θα είναι σκληρή η τιμωρία σας τόσο σκληρή όσο το μέγεθος της εθνικής προδοσίας. Το αίμα των αγώνων για την ελληνικότητα της μακεδονίας μυρίζει αχνό ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπίρρρρρ ααα γίδ σιγά γίδ πήρες φόρα γίδ.... γιούρια ...αέραααααα

      Διαγραφή
    2. Έρχεσαι ειρηνικά 8.49;;;

      Διαγραφή
  5. Βέβαια ρε 8 49 βολεμένε άνθρωπε, που δεν έχεις μέσα σου τίποτα από ψυχή και κοροιδεύεις το Κράτος σου, κενέ, να δούμε ρε λαμόγιο όταν θα σε κυνηγάνε να σε διώξουνε μέσα από το σπίτι σου, να δούμε τότε ρε αδιάφορε πού θα πίνεις την φραπεδιά σου και αν θα απολαμβάνεις έτσι όπως απολαμβάνεις την σημερινή τεμπελαρία σου. Τενεκέδες που κάνετε μόνο θόρυβο. Πέστε μου ρε ένα στόχο σας, ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.23 χιλια συγγνωμη για τημ συμπεριφορα του 8.49 δεν το εχω στειρωσει και σερνει κατσε μισο να το μαζεψω....Μπουμπι γρηγορα μεσα....

      Διαγραφή
    2. μπρρρρρ γίδ μπρρρρρρ γίδ...ου α μου χαθητε αχρηστα εθνίκια που τρομάζετε (ευτυχώς) καθε ανθρωπο με νοητικα προβλήματα

      Διαγραφή
    3. Εκτός από το να βογκας ξέρεις να επικοινωνείς κάπως αλλιώς με τους ανθρώπους 4.37;;

      Διαγραφή
  6. 4.37 Ας σεβαστούμε και τον γλωσσικό πολιτισμό σου εκεί στη ζούγκλα που ζεις με τους προγόνους σου, τους σημερινούς ομοίους σου, και τους αυριανούς συγγενείς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News