Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ζάεφ: Βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία και Μακεδονία είμαστε μόνο εμείς

Ζάεφ: «Όλος ο κόσμος πλέον αναγνωρίζει την Μακεδονία»

Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να ήταν αρκετά «μαζεμένος» πριν πέσουν οι υπογραφές για την συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, λίγο αργότερα άρχισε να αλλάζει τακτική. Ίσως οι σφοδρές αντιδράσεις από το εσωτερικό της χώρας, ίσως ο φόβος των εκλογών «πότισαν» πατριωτισμό τον λόγο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη του στο MKD ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για ακόμη μία φορά για την συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε.

Ζάεφ: «Όλος ο κόσμος πλέον αναγνωρίζει την Μακεδονία»

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά από την Συμφωνία των Πρεσπών για πρώτη φόρα όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την «Μακεδονία». «Δεν πρέπει να διχαζόμαστε (για το δημοψήφισμα). Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η «Μακεδονία» εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας. Έτσι πλέον η χώρα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στην «μακεδονική» γλώσσα. Και όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό».

Υποστήριξη από τις ΗΠΑ για το δημοψήφισμα

Ο Ζόραν Ζάεφ στην ίδια συνέντευξη μίλησε και με πάρα πολύ θερμά λόγια για τις ΗΠΑ. Όπως τόνισε, οι ΗΠΑ ήταν πάντα στο πλευρό τους, σύμμαχοι ενώ θέλουν και την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, είχε υπογραμμίσει την ισχυρή υποστήριξη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Mάικ Πένς, για το δημοψήφισμα αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Μία ημέρα μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο και ενώ ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ, σε μήνυμά του στο Facebook, τονίζει την αμερικανική στήριξη στο «Ναι», κάνοντας μάλιστα λόγο για μία «στιγμή – κλειδί» για τη χώρα του.

15 σχόλια:

  1. Και τώρα όλοι οι υποστηρικτές της συμφωνίας τι έχουνε να πούνε; Ακόμα δεν αναγνωρίστηκαν επίσημα, λένε και για ένωση της μιας και μοναδικής Μακεδονίας,ήτοι της γνήσιας της δικιάς τους,της δικής μας[άκουσον άκουσον] με εκείνη της Βουλγαρίας.Ακόμα μιλάει για αγώνες των παππούδων του. Για ποιους αγώνες παππούδων του! Μήπως εννοεί τον Παύλο Μελά, τον Γαρέφη τον Άγρα; Και φυσικά με κάθε τρόπο εδώ πάνω εμείς είμαστε η Βόρεια Ελλάδα. Κυρία Τζάκρη, κύριε Σηφάκη κύριοι της ΝΔ κλπ τι έχετε να πείτε γι αυτά τα ρεζιλίκια μας Εσείς τα προκαλέσατε με το κόμμα σας και τη μανία για την ανόητη καρέκλα που κατέχετε ως Βολευτές Αιδώς Αργείοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟ@ΣΤΗ ΖΑΕΦ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Γ@ΜΩ ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ Γ@ΜΩ......

    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ ΝΤΟΠΙΟΙΙΙΙΙΙ ΠΡΙΝ ΝΑΝΕ ΑΡΓΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΤΖΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηφάκη Τζάκρη μήπως μπορείτε να απαντήσετε στους προβληματισμούς μας; Δεν καταλαβαίνετε ότι το κόμμα σας και εσείς μας βάλατε σε έναν εμφύλιο μεταξύ μας και σε έναν πόλεμο με τους γείτονες μας. Σας ρωτάω είναι Μακεδόνες αυτοί με μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Γιατί ΕΣΕΙΣ και το ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ τους τα χαρίσατε Εμείς τι πήραμε; Αυτά που λένε οι αμερικανοί, οι γερμανοί και όλοι οι άλλοι που έχουν συμφέροντα από την συμφωνία δηλ την καλή γειτονία και τα άλλα γλυκανάλατα που μας μπαρουφιάζουν! Αυτά ρε αφελείς εμείς τους τα δίναμε έτσι και αλλιώς. Χρειαζόταν να πουληθούμε κιόλας. Κρίμα ρε για την Ελλάδα μας και αλίμονο σε σας που μια ζωή θα το λέω μας πουλήσατε για την ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ. Ντροπή. Αλλά με προβληματίζει ακόμα η στάση της Ελλάδας μετά την Κατερίνη Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους προβληματίζει η στάση της κυβέρνησης; Αντίδραση καμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παπαριες και υπερβολες, παρε αντικαταθλιπτικα να στανιαρεις.

      Διαγραφή
  5. Το δημοψηφισμα γιατι ειναι; για να αλλαξουν το ονομα τους, το Συνταγμα τους, τη σημαια τους βγαζοντας τα Ελληνικα συμβολα που δεκαετιες αφησαν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να τα εχουν!!
    Ποιον νομιζετε οτι δουλευετε με φοβικα συνδρομα, μιση και διχασμους εσεις με τα fake news; ολη η υφηλειος επαινει μονο οι εδω εγκληματιες Χρυσαυγιτες απεναντι και ο τσαμπα μαγκας Μητσοτακης να κοροιδευει μπας και παλι κανενα ψηφαλακι αφου καθαρα ειπε οτι δεν θα ακυρωσει την συμφωνια αν ποτε εκανε κυβερνηση.
    Τα κοροιδιλικια αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάθανε που γαμ@#%$#ε, πλακώσανε και οι γύφτοι.
    Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ ανέβει στο κρεβάτι.
    Καλά ρε παιδοβούβαλο, αυτοί είναι αριστεροί και είναι εθνομηδενιστές. Εσύ γιατί τους επίτρεψες να κάνουν την «συμφωνία» των Πρεσπών; Μπούλη, ε Μπούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου σε πειράζει κόφτο, κράτα μονο το σεξ για να καθαρίσει το μυαλό σου απ τα γρέζα

      Διαγραφή
  7. 10:50 Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΣΕ ΤΙ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ; ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε 11.11 γιατί όταν λένε για λάθη της Κυβέρνησης, καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς χρυσαυγίτες φασίστες κλπ; Από όλα όσα υπεγράφησαν πές μου πιο τηρήθηκε; Θεωρείς σωστό που αυτοί αποκαλούν πχ την Αριδαία μας βόρεια Ελλάδα και όχι Μακεδονία; Και ποιος σου είπε ότι δεν λέμε τα ίδια και για τους μητσοτάκηδες και για όλους τους άλλους που κινούνται στα ίδια μήκη κύματος! Καταλάβετε ρε γαμώτο ότι άλλο είναι το κόμμα και άλλο η Πατρίδα Πέστε μου όλοι εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είστε ευχαριστημένοι που ο φίλος από πάνω, μιλάει για μια Μακεδονία την δικιά τους; Τόσο μίσος για το κράτος μας! Εσένα δεν σε πείραξε αυτό που ύστερα το μαζέψανε όπως-όπως, γιατί τους πήρανε φαλαγγι ο κόσμος και τα ΜΜΕ Δεν σε ενοχλεί που μας δουλεύουνε, γιατί εμείς πιαστήκαμε αφελείς σε μια συμφωνία που μόνο ΒΑΤΡΑΧΙΑ δεν βάλανε στις τσέπες μας για να διαλαλούν και να φωνάζουν πόσο μ.....κες είμαστε Δεν το βλέπεις αυτό; Σηφάκιδες τζάκριδες έτσι παγιώνονται οι φιλίες των λαών; Με κοροιδίες, με κλοπές ιστορίας, ονομάτων, γλώσσας. Υπάρχει μακεδονικό έθνος,γλώσσα Γιατί προσπαθείτε να παραπλανήσετε τον κόσμο; Απαντήστε πού τα βρήκαν αυτά και τα θέλουν δικά τους; Εμείς εδώ πάνω είμαστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ή δεν είμαστε; Ντροπή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβαζε και τιποτα φιλαρακι, ανοιξε τα ματακια σου!!
      Απαντησε: Ξερεις ποιο ειναι το ερωτημα του δημοψηφισματος στα Σκοπια;
      Η η μαρμελαδα δεν σε αφηνει να δεις και προσπαθεις μηπως κοροιδεψεις και τον εαυτο σου;
      Αλλαξουν ονομα, συνταγμα, συμβολα. Δεκαετιες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αφηναν να αλωνιζουν παντου μοστραροντας το ονομα σκετο Μακεδονια, να εχουν υον ηλιο της Βεργινας στη σημαια τους, να κανουν αγαλματα του Μ.Αλεξανδρου λεγοντας οτι ειναι Σκοπιανος, ολη την υφηλιο να τους ονομαζει ετσι.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ το αλλαζει ολο αυτο οσο και να χτυπιεσαι. Και θα γινει η Ελλαδα, κυριως οι Νομοι της Μακεδονιας ηγετιδα δυναμη με σοβαρα οικονομικα οφελη. Σε 5 χρονια που θα φανουν τα οφελη θα λενε, οσοι αντιδρανε τωρα, τι λεγαμε;
      Η ζωη προχωρα χωρις να υπολογιζει τους φοβισμενους και τους μιζερους..

      Διαγραφή
    2. 9.29 ...εισαι μεγαλος τρομπας ,αν πιστευεις οτι μετα το δημοψηφισμα ,θα τηρηθουν αυτα που αναφερεις πιο πανω . Τα πολλα τα λογια ειναι φτωχεια ......

      Διαγραφή
  9. Ω ρε κατάντια! όλα για τα πετρέλαια! Ο ζαεφ λέει την αληαλήθ.γιατι δεν σας αρέσει;η αλήθεια πονάει.μονοι μας τα καναμε όλα τώρα δεν μας αρέσουν.οι ξένοι μας βλέπουν και χαίρονται.αυτο θελαν . Μη σας φανεί παράξενο αν γίνει πόλεμος και ενωθεί όλη η μακεδονία.ελλαδα μόνο η Αθήνα .ότι μας πουν θα κάνουμε.ε ρε γλέντια που κανει ο Γερμανός.μονο οι Έλληνες δεν σκύβουν το κεφάλι είναι περιφανος λαός λένε ευκαιρία να τους διαλύσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγες ώρες μετά, στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να μας το αρνηθεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρετε κάτι. Τώρα που διαβάζω τα σχόλια, απαντήστε στα ερωτήματα του 5.29, 9.51 και 8.34 Όλοι σας ξεφεύγετε, και πετάτε την μπάλα αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News