Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Τόσκας: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά στρατιώτης» - Σκουρλέτης: «Άδικο να κριθεί από τις τελευταίες ημέρες»

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία», είπε ο κ. Τόσκας ξεκινώντας την τοποθέτησή του

Ο Νίκος Τόσκας παρέδωσε το πρωί του Σαββάτου στον Πάνο Σκουρλέτη τις αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτησή του.

«Η συνείδησή μου μου επέβαλε από την πρώτη στιγμή να υποβάλω την παραίτησή μου. Ηταν το αυτονόητο και το ελάχιστο», είπε ο κ. Τσόκας. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω», συμπλήρωσε και δήλωσε «στρατιώτης που έδινα μάχες» με γνώμονα τον άνθρωπο.

Εκανε αναφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε ότι στήριξε σε όλα τα επίπεδα το έργο των σωμάτων ασφαλείας και συμπλήρωσε ότι τιμά πάντα τους ένστολους. «Αγωνίστηκα για μια πιο δημοκρατική αστυνομία», ανέφερε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε την οικογένειά του, «που με στήριξαν στα δύσκολα», τους υπουργούς, τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό του υπουργείου.

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία», είπε ο κ. Τόσκας ξεκινώντας την τοποθέτησή του. «Προσπαθήσαμε τις δύσκολες ώρες της μάχης να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οταν ήρθε η ώφρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε. Τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογυαλιές θα γεμίσουν παιδικές φωνές. Ομως, αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία. Γιατί μόνο τότε η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη να γίνει ριζικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας. «Επιβάλλεται όχι μόνο με βάση την τελευταία τραγική εμπειρία, αλλά και με βάση τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές παθογένειες αυτής της χώρας στον τρόπο που έχτισε τις πόλεις της, με τις λαβωμένες σε πολλές περιπτώσεις υποδομές της χώρας», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τομές, να συγκρουστεί με συμφέροντα», πρόσθεσε και κάλεσε όσους το θεωρούν αυτό αποπροσανατολιστικό στην παρούσα φάση, να το ξανασκεφτούν. «Είναι αποπροσανατολιστικό να δούμε τα διαχρονικά εγκλήματα, τα κτίσματα μέσα σε ρέματα, τους τυφλούς δρόμους, τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς;», συνέχισε.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία, κάτι που θα συνδυαστεί με την αποτίμηση σε βάθος της επιχείρησης των τελευταίων ημερών.

Αναφερόμενος στον κ. Τόσκα, σχολίασε ότι «θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο του με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και μετά, όταν είναι γνωστό ότι έκανε εξαιρετική δουλειά σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και μεγάλων ελλείψεων».

«Τον ευχαριστώ, προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν είναι μια τυπική ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, αλλά μια ουσιαστική βαθιά εκτίμηση προς έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από εχθρούς και φίλους ως ακέραιος, ανιδιοτελής υπερασπιστής αξιών», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

14 σχόλια:

  1. Εμείς στη Μακεδονία που είμαστε Έλληνες έχουμε κατακρίνει προ πολλού αυτό το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση. Τώρα τα σουργελα προσπαθούν να δικαιολογηθούν Όχι στον ελληνικό λαό αλλά στο εξωτερικό(αν δεν τούς εκραζαν στον υπόλοιπο πλανήτη σιγά μην είχε παραιτηθε ί πότε υπήρξε αριστερός στην εξουσία με ηθικούς φραγμούς;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρωτον σούργελο να πεις τη μάνα σου και δεύτερον μαθε οτι δεν εκφραζεις τη Μακεδονία εσυ, εμεις οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ψηφίζουμε Συριζα, αντε σάλτα και γα... παλιοφασιστακι

      Διαγραφή
    2. Ναι βέβαια μιλάνε και οι βολεμένοι τώρα. Καλύτερα φασίστας (που δεν είμαι)παρα κουμουνη που είσαι εσύ διότι μόνο ένας αριστερός βγάζει τόσο βιαστικά συμπεράσματα.(εκτός και αν το σχόλιο σου ήταν χιουμοριστικό κάτι για το οποίο αμφιβάλω αν κρίνω τον τρόπο με τον οποιο χαρακτηρίζει τη μητέρα μου)

      Διαγραφή
    3. Μακεδόνες》χαρακτηρίζονται οι σκοπιανοί οι υπόλοιποι είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Μακεδόνες επειδή κατοικούμε στο γεωγραφικό διαμέρισμά της Μακεδονίας. Τώρα Στη Μακεδονία υπάρχουν πολλές Ράτσες Όλοι αυτοί είναι ελληνες πχ βλάχοι πόντιοι ντόπιοι κτλ.πολλοί αλλοεθνείς με ελληνική υπηκοότητα αλλα και Βούλγαροι με ψευδαίσθησης(βλέπε ουράνιο τόξο).

      Διαγραφή
    4. 4.34 εισαι ενα αθυροστομο ανθρωπακι,φυσικα εκφραζεις την πλευρα της αριστερας ειναι λογικο,προσπαθεις απο τιποτα να γινεις νουμερο και τα κααφερνεις α-ψο-γα!

      Διαγραφή
    5. 4.17 NOMIZΩ ΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ, ΑΛΗΘΙΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ; ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ Μ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
    6. 5.29 πόσο γελοίος γινεσε, αραγε το καταλαβαίνεις? καλυτερα με τα σκατα αλλα τα μαυρα σκατα. αυτο μας λες, αντε καλο φαγοποτι με οποια σκατα κι αν πας.ξεχιλιζεις απο δημοκρατια.

      Διαγραφή
    7. 8:39 Ναι η μεταπολίτευση ηταν χάλια δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τους προηγούμενους αλλα οι συγκεκριμένοι που κυβερνούν (όπως και κάθε αριστερή κυβέρνηση σε όλο τον πλανήτη )δεν σέβονται τίποτα,ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε. Τους αποκαλώ σουργελα Γιατί είναι πως αλλιώς να τους αποκαλέσω;

      Διαγραφή
    8. 8:46 η πολύ δημοκρατία βλάπτει είναι φανερό από τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που θα μπορούσαμε να έχουμε όμως επειδή πολλοί από τούς σημερινούς πολίτες αδιαφορούν για τα κοινά και δεν συμμετέχουν εχουμε τραγικά αποτελέσματα όπως μια Βουλή γεμάτη από λαϊκιστές. Έχω το δικαίωμα να σχολιάζω όπως θέλω μια τέτοια Βουλή. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο εκφράζεσαι τόσο αισχρά Όχι ότι με ενδιαφέρει ιδιαιτέρα αλλα διάλογος να γίνετε...Αλλά μάλλον είσαι κουμουνη και έχεις μια ιδιαίτερη άποψη για τη δημοκρατία όπως ακριβώς και οι φασίστες.

      Διαγραφή
    9. 4:17 πες τα γιατι Όλοι ξεχνάνε τα ψέματα που είπαν για ανέβουν στην εξουσία οχι ότι οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι αλλα αυτοί τα έχουν ξεφτιλίσει όλα για τον διεθνισμό

      Διαγραφή
    10. πως ειναι δυνατον ναμε κομουνι; μαλλον δεν καταλαβαινεις τι σου λεω 11.40, για σκατα σου μιλω και για τα μαυρα και τα κοκινα, ξυπνα.

      Διαγραφή
  2. - άδικο να κριθει ο Τόσκας απο τις τελευταίες μέρες...

    Ένας υπουργός προ πο που επι των ημερών τού διέλυσε την ομάδα Δέλτα που ηταν επιφορτισμένη με τους μπαχαλακηδες και τα επεισόδια που κάνουν κάθε τόσο.
    Ένας υπουργός προ πο που επέτρεψε τους μπαχαλακηδες να μπουν στην βουλή και δεν άφηνε τους αστυνομικούς ουτε στην τουαλέτα της βουλής να πάνε,και όχι μόνο αυτό αλλά τους έκανε και βόλτα με περιπολικά και τους πήγε στα σπίτια τούς.
    Ένας υπουργός προ πο που όσο εξέφρασε η κυβέρνηση του δυσαρέσκεια για την αστυνομία τοσο περισότερους είχαν να τους φυλάνε τα σπίτια, τα εξοχικά το κάθε τους βήμα.
    Ένας υπουργός προ πο που είχε δώσει σαφής εντολές στους αστυνομικούς που ηταν στις Πρέσπες για την συμφωνία του Τσίπρα με τον ζαεφ,να μην περασει κανένας διαδηλωτής
    Ένας υπουργός προ πο που στην πρόσφατη καταστροφή με τους σχεδόν 100 συμπολίτες μας καμένους, δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό ,απο το μπαχαλο σε συντονισμό που υπήρχε τις ώρες της καταστροφής.
    Ένας υπουργός προ πο τέλος, που μετέθεσε λιγες μέρες πριν παραιτηθεί αστυνομικό που τόλμησε και έκανε έλεγχο αλκοτεστ στην κόρη του.
    Και αυτός δεν πρέπει νανκριθει για τις τελευταίες μέρες της θητείας του.
    Μάλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκανε τεστ στην κορη του και τον μετεθεσε και δεν τον ξεσκισαν τα καναλια; λιγο παραμυθι για αγριους, νομιζω θα γινοταν μεγαλο θεμα

      Διαγραφή
  3. στρατιωτης δεν ησουν ποτε,παντα ήσουν μισθοφόρος ,παντααα,εκανες καριερα σε πολιτικα γραφεια,και οταν φρουσες στολη ησουν απο αυτους που το παιζαν γαλαζοαιματοι ,ησουν στο μικρο ποσοστο απο αυτους που διεκδηκουσαν δαφνες αυτοκινητα οδηγους και σπιτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News